Mjesto potpunog užitka
12

Bokokotorski zaljev skriva veličanstveni kompleks Portonovi, oazu odmora i potpunog hedonizma

N. C.
Na obali Bokakotorskog zaljeva, okružen veličanstvenim crnogorskim planinama i Jadranskim morem, smjestio se luksuzni kompleks Portonovi. Boravak u njemu nudi sve što je potrebno za potpuni užitak.

Portonovi, luksuzni kompleks smješten na prostoru bivše vojne kasarne, posjetiteljima pruža potpuni ugođaj u miru i tišini uz pogle na Jadransko more i ostatak Bokakotorskog zaliva.

Ovaj jedinstveni resort nalazi se u neposrednoj blizini Herceg Novog, te aerodroma u Tivtu i Dubrovniku, što je olakšavajuća okolnost za one koji dolaze iz dalekih krajeva.

Raznovrsna društveno-zabavna ponuda mami goste da posjete Portonovi i steknu jedinstveno iskustvo. Ovaj autentični kompleks nudi sve što je potrebno da biste uživali u životu pokraj mora – u njemu se nalaze Marina stanovi, Sky vile s prostranim penthousima, te rezidencije u naselju i One&Only Portonovi hotel. Pored stambenog dijela tu su i mnogobrojni restorani, kafići, prodavnice i barove, teniski tereni, brojni bazeni i wellness centar.

Naša ekipa provela je produženi vikend na ovom veličanstvenom mjestu te se uvjerila u čari koje nudi ovaj luksuzni kompleks. Ukoliko se želite odmaknuti od gradske vreve, gužvi i stresa, preporučujemo vam da potrebni mir pronađite ovdje na obali Jadranskog mora, u kompleksu Portonovi.

Po dolasku u kompleks ljubazno osoblje nas je odvelo do apartmana koji se nalazio u dijelu kompleksa Marina stanovi. Dočekao nas je luksuzno opremljen prostrani jednosobni apartman s pogledom na more te smo napravili kratki predah nakon čega smo se uputili u šetnju kompleksom upoznavši se s historijom mjesta Kumbor u kojem je izgrađen ovaj kompleks. Šetnice, dvorišta vila, uređene zelene površine i parkovi svako malo su nam krali poglede.

S obzirom da smo ljubitelji italijanske hrane, po preporuci osoblja, uputili smo se na ručak u restoran Romeo & Juliet. Rapsodija ukusa koju smo osjetili utrenutku nas je "sa crnogorskog priobalja odvela na Siciliju".

U posljepodnevnim satima uživali smo uz muziku kraj bazena u sklopu Sky vile, odakle smo gledali jedan od najljepših zalazaka sunca. Ostatak večeri smo proveli šetajući kompleksom uz more što nam je olakšalo utonuće u san nakon aktivnog dana.

Jutro smo započeli šoljicom kafe na terasi apartmana te uživali u tišini gledajući beskrajno plavetnilo. Odmor je broj jedan te nakon što smo se dobro naspavali i popili šoljicu omiljenog napitka, krenuli smo u istraživanje jedinstvene ponude ovog kompleksa.

S obzirom da je doručak najvažniji obrok odlučili smo gurmanski užitak započeti u restoranu Perla Square u kojem smo kušali vrhunska jela koja se pripremaju sa autentičnim namirnicama i proizvodima iz sela u okolini Herceg Novog.

Nakon doručka uputili smo se u šetnju kroz kompleks te se upoznali sa svim arhitektonskim zdanjima smještenim tik uz more. Nevjerovatna kombinacija mediteranskih, venecijanskih i crnogorskih uticaja iznjedrila je okruženje sa obiljem zelenila i parkova u kojem se nalaze neke od najljepših rezidencija u naselju.

Šetnju smo nastavili Marinom gdje smo mogli uočiti brojne jahte i jedrilice, a potom smo napravili pauzu za piće u baru Koffein koji se nalaze u sklopu kompleksa i nude široku lepezu jela različitih svjetskih kuhinja, što će vam pružiti jedinstveno iskustvo.

Ostatak popodneva smo proveli u wellnes centru te na "svojoj koži" osjetili sve čari koje pruža boravak u ovom resortu. Prostrani bazen nam je pružio nekoliko sati sofisticirane fizičke aktivnosti i pokretanje mišiča koji su "prespavali zimski san" nakon čega je uslijedilo opuštanje u sauni i parnoj sobi, užitak koji bi rastopio i najjače protivnike ovakvog vida opuštanja.

O ljepoti sumraka u Portonovom suvišno je i pisati, a jednako su lijepa i jutra. Na ovom kratkom odmoru odlučili smo doživjeti i buđenje Boke te smo se zaputili u baštu restorana Square Portonovi gdje smo uz kafu i doručak "upijali" prve zrake sunca koje se probijalo iznad stjenoviti vrhova planina. Posebno intimna atmosfera, aomatični ukusi, kao i spektakularan pogled na more, ostat će vam u pamćenju i čeznut ćete da se vratite.

Odmor i uživanje uz more prvenstveni su cilj boravka na jugu Crne Gore, stoga sigurno želite plivati i sunčati se. Portonovi je idealna lokacija za to jer nudi bezbroj mogućnosti - od mnoštva otvorenih bazena u sklopu hotela i rezidencija sa jedinstvenim pogledom na more, pa do zatvorenog bazena u sklopu hotela One&Only, u okviru koga se nalazi i Chenot Espace wellness centar.

Također, ne smijete propustiti niti uživanje u prekrasnim zalascima sunca u Bokakotorskom zaljevu. Zalaske sunca koje ćete doživjeti tokom boravka u kompeksu Portovnovi zasigurno ćete pamtiti. Gdje god da se nađete, bilo na trgu ili u jednom od restorana, terasi vile ili apatmana, ovaj prizor će biti idiličan.

Ukoliko žudite za samostalnim odmorom ili pak želite na kratki romantični "bijeg" ili porodičnu avanturu, Portonovi je savršena destinacija za vaš mini odmor.

Na kraju važno je napomenuti da ovaj živopisni kompleks ne živi samo tokom ljetnjih mjeseci, već u njemu tokom svih godišnjih doba pulsiraju različite kulture, stilovi, tradicije, danonoćni zabavni i kulturni programi.