Uz obalu Jadrana
39

Šta je trend u svijetu luksuznih nekretnina? Resort u blizini BiH ispunjava sve uslove

Portonovi resort
Portonovi resort
Evolucija trendova na tržištu nekretnina u posljednjih nekoliko godina dovela je do značajnih promjena i u sektoru ugostiteljstva. Tradicionalni hoteli više nisu simbol prestiža - sve je veća potražnja za rezidencijalnim objektima u okviru većih kompleksa, poput Portonovog u Crnoj Gori.

Ovakve nekretnine pružaju osjećaj doma, uz prateće usluge i sadržaje na nivou najluksuznijih hotela.

Zašto je došlo do ove promjene? Ključ je u novim navikama i promijenjenom načinu života, prije svega imućnijih ljudi, što dokazuje i najnoviji globalni Savills izvještaj.

Wellness i holistički stil života

Usljed brojnih globalnih zdravstvenih kriza, zagađenja vazduha u velikim gradovima i drugih izazova koje nosi moderno doba, ljudi sve više daju prioritet wellnessu i traže nekretnine koje zadovoljavaju njihovo blagostanje te njeguju fizičko i mentalno zdravlje.

Portonovi resort
Portonovi resort

Od Chenot Wellness Spa centra sa najnaprednijim medicinskim tretmanima, do teretane Portonovi Training Studio, bazena i pregršt prostora za trčanje ili jogu na otvorenom, Portonovi nudi sjajne wellness mogućnosti.

Održivost i briga o prirodi

Kupci nekretnina postaju sve svjesniji utjecaja svojih izbora na životnu sredinu i traže održive opcije kada je u pitanju dizajn i razvoj stambenih objekata. Ni ovdje nije potrebno tražiti dalje od Portonovog – čitav kompleks sagrađen je od prirodnih materijala, koji se stapaju sa prelijepom prirodom koja ga okružuje, a rezidencije su opremljene energetski efikasnom tehnologijom.

Posebna pažnja posvećena je i vrtovima sa mirisnim biljem i drvećem, što najviše dolazi do izražaja u rezidencijama u naselju.

Kancelarijski prostor

Sa sve učestalijom mogućnošću rada na daljinu, desio se porast u potražnji nekretnina sa odgovarajućim prostorom koji može poslužiti kao kancelarija - karakteristike koje se traže su dosta svjetlosti, dobra zvučna izolacija i brz internet, a sve to u prijatnom i stimulišućem okruženju.

Portonovi resort
Portonovi resort

Srećom, sve to su odlike rezidencija u Portonovom, koje je moguće prilagoditi i opremiti prema želji i potrebama, a zagarantovan je i najljepši pogled za najviši nivo produktivnosti.

Ključ u ruke

U poslednje vreme se pokazalo da je princip "ključ u ruke" prilikom kupovine nekretnina sve popularniji, u odnosu na renoviranje i opremanje od nule, a pogotovo kada su u pitanju luksuzne nekretnine – kupci žele da u svom novom domu uživaju odmah i bez stresa. Zato Portonovi nudi svojim kupcima potpuno namještene rezidencije, opremljene luksuznim komadima namještaja i najmodernijim uređajima, a moguća je naravno i opcija samostalnog opremanja i sređivanja.

Portonovi resort
Portonovi resort

Kada se na sve ovo doda čaroban pogled na kristalno plavo Jadransko more Bokokotorskog zaliva i planine koje ga okružuju, Portonovi zaista jeste mjesto koje ispunjava i najzahtjevnije kriterijume. Vrhunski kvalitet izgradnje, efikasnost upravljanja, te raznovrsna ponuda pogodnosti i iskustava na istoj lokaciji, podižu koncept resorta na viši nivo.

Pored niskog poreza na nekretnine u Crnoj Gori i cijena koje su povoljnije u odnosu na slične destinacije na Mediteranu, novina ove godine je da apartman ili vilu u Portonovom možete kupiti uz 20% depozita, sa planom otplate od pet godina.