Isprobajte ga
19

Jamie Oliver objavio tajni i jednostavni recept za savršene palačinke

A. B.
Mnogi smatraju da je palačinke jednostavno napraviti, ali i kod ovakvih recepata ima prostora za greške. Poznati kuhar Jamie Oliver je podijelio svoje recepte i tehnike kako bi na kraju bile savršene.

Jamie Oliver je otkrio svoje glavne savjete kako da dobijete tehnički savršene i ukusom neodoljive palačinke. Shodno tome, pojasnio je na koji način da ih pečete, ali je naglasio da se najviše pažnje treba obratiti na smjesu.

Naime, on je na svom YouTube kanalu podijelio jedan od svojih najboljih recepata koristeći jednu šolju običnog brašna, šolju i po mlijeka, troje jaja i malo morske soli.

Stavio je ta četiri sastojka u posudu i izmutio ih sve dok nisu nestale grudvice, a smjesa postala glatka.

Ipak iako vam je smjesa uspjela i dalje postoji mogućnost da recept ne uspije ukoliko ne budete koristili ispravnu tehniku pečenja, pa je Jamie Oliver u jednostavnim koracima pojasnio kako to zapravo treba izgledati.

Nakon što je ovaj poznati kuhar ostavio smjesu da "odmori", široku tavu je stavio na srednje jaku vatru te je premazao puterom da se smjesa ne bi lijepila. Nakon toga je u nju izlio smjese dovoljno da prekrije dno tave okrećući je da pokrije cijelu površinu.

Jednu stranu palačinke je pekao minutu nakon čega je rukama podigao i prevrnuo, ali vi umjesto toga možete koristiti neki kuhinjski pribor ili ukoliko ste vješti, bacati palačinku u zrak.

Na kraju je važno naglasiti da bi se obje strane palačinke trebale peći po minutu prije nego bude spremna za jelo.

"Ako vam pečenje predugo traje, pojačajte vatru, a ako se peče prebrzo, onda je smanjite. Tako ćete napokon dobiti lijepu, lagano zlatnu palačinku, a uz to svilenkastu i mekanu", kazao je Jamie Oliver.