Dođite na trening
11

Škola trčanja Klix: Vidimo se za sedam dana na Vilsonovom u 18 sati!

L. K.
Najpozitivnija priča u gradu ponovo se vraća u grad 2. marta kada će trenerski tim koji predvode Selma, Aida i Elvedin početi sa grupnim treninzima na Vilsonovom šetalištu.

Prvi trening će se održati u utorak 2. marta, drugi već u četvrtak 4. marta, a treći u nejdjelju 7. marta. Tokom prvih sedmica treninga organizovat će se tri grupe: zelena, žuta i crvena i polaznici će, ovaj put pored tradicionalnog spremanja za utrke u organizaciji Udruženja Marathon i dobrog druženja u školici, imati priliku fizičkom aktivnošću umanjiti i psihološke posljedice prouzrokovane koronavirusom.

KADA: Utorak, 02. marta u 18:00 sati GDJE: Vilsonovo šetalište br. 10 ŠTA: Najpozitivnija priča u gradu – Škola trčanja Klix

S obzirom da su osigurani uslovi za bezbjedno održavanje treninga na otvorenom, trenerski tim Škole trčanja Klix je i više nego sretan trenirati sa polaznicima devete generacije popularne "Školice".

"Plan je da, ako okolonosti dozvole, treniramo zajedno do kraja oktobra; a tome možemo i sami doprinijeti pridržavajući se pravila propisanih od strane Vlade FBiH a u svrhu prevencije od širenja aktuelna pandemije. Shodno tome, molimo vas da redovno nosite maske u zatvorenom i na otvorenom u prisustvu drugih, te da kontinuirano vodite računa o ličnoj higijeni i ispravnoj dezinfekciji. Vidimo se ponovo na adresi Vilsonovo šetalište br. 10 da treniramo zajedno", poručuju iz ovog udruženja.

Za više informacija možete pogledati web stranicu Škole trčanja Klix. Svi oni koji se sada žele priključiti popularnoj “školici” mogu popune prijavu i time postanu dio najpozitivnije priče u gradu.