Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jel to stvarno neko grije kafu? pa kolko skuhas, ves lonac?
Kod nas u Bosni to samo focaci podgrijavaju
"...DNK sastoji od kiselina i spojeva" DNK je skracenica za kiselinu - DezoksiriboNukleinska Kiselina. Ima i RNK (RiboNukleinska Kiselina). DNK i RNK su nukleinske kiseline, najvaznije sto zivi organizam sadrzi. DNK i RNK su nosiocu genetskih informacija, gena, koji cine homozome. DNK/RNK se ne mogu sastojati od 'kiselina i spojeva', vec od nukleotida - jedinica izgradjenih od secera (riboza ili dezoksiroboza), azotnih baza (Adenin, Guanin, Citozin, Timin i Uracil) i fosforne grupe...
Ne bi smjeli piti kafu uopce! Kafa sagori sav korov! Ako se shecate da na selu stare nene prospu toz u travu da ubiju korov! Sta tek ucini nasem organizmu?