Hm. Pop je u pravu, kurvarluka i kurvi je previše. Ali je problem što muslimanska društva nisu zdrava društva. Gotovo svaka muslimanska država pati od istih bolesti: siromaštva, vjerske netrepeljivosti prema drugima, vjerskog ekstremizma, zabrane slobode govora i izražavanja, nedostatka bilo kakvih inovacija i kreativnosti, nasljednih vlasti od monarhija do diktatura, a žene u muslimanskom svijetu su u potpunosti inferiorne u odnosu na žene u zapadnom svijetu. Ja nikada nisam čuo da je neka muslimanka osvojila zlatnu medalju u nečemu ili da je postala uspješna poduzetnica itd.
Zato sto od boga nije dato da se zena istice u tim stvarima,jesu siromasni i sve to zato sto ne idu krivim putem te bogastva stecu posteno,a sami znamo sta moze postici danas jedan covjek na posten nacin ,NISTA.Nije normalno sto rade zene na zapadu,zato istok izgleda staromodno i glupo ,razvode se od muzeva muzevi rade kucne poslove,sve kontra ,vanbracne zajednice itd itd, realno gledajuci nije normalno a danas se to kaze moderno.
Mozda si samo lose upucen, Islam je slobodna vjera, da nije bilo starih muslimana nebiste imali sapun, vodovod, astronomiju, ulicnu rasvjetu... nema tu vjerske netrpeljivosti, pravi musliman postuje sve vjere KNJIGE sve narode i nacije, vise zenu nego muskarca. Te netrpeljivosti su greske sistema i vremena i mora ih biti, historija nas uci tako iaako su (slazem se) potpuno nepotrebne... postoji na ovom svijetu mnogo uspjesnih muslimanki, pokrivenih ili ne ova vjera im daje najbitinju poziciju, bas kao sto je covjek objasnio... nema zdravog drustva bez zrdave zene, jedan hadis o odavanju pocasti roditeljima govori 3 puta majka tek onda otac, dzenet/raj je pod majcinim nogama!
Prikaži sve komentare (364)