Model je kriva intepretacija, vise se odnosi na tumacenje vjere u onim stvarima u kojima arapski svijet ne prihvata.Bosanski muslimani zapravo su najbolji primjer Islama, sad me moze neko nazvati smijesnim, ali recimo cinjenica je da u arapskom svijetu muslimani dosta netolerantni prema pripadnicima drugih vjera, ili pokusavaju da nametnu svoju vlast vecinom.Bosanski muslimani vjekovima su zivljeli uz krscane, jevreje, pravoslavce i uvijek su bili za suzivot u duhu tradicije Islama.Dok recimo u arapskim zemljama to nije tako liberalno.Prije svega morate malo da procitate sto gospodin zeli da kaze a ne da se hvatate za rijec ili dvije ko zadrti brđani.
Bosanski Islam ne postoji. Mi smo samo ucili ko papagaji nesto na Arapski sto nismo znali znaci jer nam prevod nije bio dozvoljen. To sto ti mislis da ima neka interpretacija Islama da je fina to je samo zamazivanje ociju onim koji neznaju sta je Islam. Imas dva djela Kurana - Privi dio napisan u Meki - koji je prepisan iz Tevrata, Biblije i Nostika (Spiritualni) - Drugi dio napisan u Medini (ponistava prvi dio) same TERORISTICKE INSTRUKCIJE. Sunet - Muhamedovo djelo - silovanje i ubijanje
Nisi u pravu. Bosnaski Musliman su bili krscani i nasa interpretacija sta je Islam nema veze sa Kuranom - zato sto su ljudi samo bili po imenu Muslimani ali su jos uvjek zadrzali dosta krscanskih tradicija. Isto tako smo uvjek bili manjina pa nismo mogli ni da pravimo kavgu. Aljo se osilio zato sto je dobio podrsku od Arapa i Turaka i zato nije htjeo saranju nego hodze Aljo Turski Pasaluk - Dzubre DEBILSKO.
Prikaži sve komentare (71)