Žene su te koje biraju, ako izaberu nasilnog morona to je njihova krivica. Naravno, film će da istraži neku femiističku fikciju sa finom ženom i pijanim kockarom u potkošulji koji je tuče bez razloga, neće istražiti njenu psihu impulsivne lujke koja bira takvog da bi ga "promijenila", neće istražiti njenu jezičinu kojom od klošara traži nemoguće i provocira ako to ne dobije, pogotovo neće istražiti žensko nasilje nad muškarcima koje svaka radi bez ikakvih posljedica.
Nisu u pravu druže i meni su odvratni ti feministički pokreti, ali zene kod nas su u veoma losem polazaju i to treba da se mjenja. Problem je mnogo dublji od običnog nasilja. Kod nas vaze jos zastarela plemenska pravila gdje zena ne dobija pravo da nasledi imovinu ili gdje uvijek muska djeca imaju prednost kod obrazovanja i slično, a sve tu počinje, jer je vecina zena u startu u neravnopravnom polazaju. Onda naleti na neku budalu koja je maltretira, a nema mogućnost izbora.
Jos ako nema podrsku porodice zivot joj se pretvara u pakao. Naravno ima strah da sve prijavi policiji jer policija u takvim slučajevima blago reaguje i svjesna je da moze izazvati jos veci bijes nasilnika. Govorim o cijelom Balkanu, a ne samo o BiH. Treba sistemski rijesiti problem, prvo da se surovo kaznjavaji nasilnici, drugo da roditelji nemaju pravo da nasledstvo ostavljaju iskljucivo muskoj djeci.
Prikaži sve komentare (8)