Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za one koji nisu upuceni ovo je sjajna vijest, ovo ce dovesti mnogo vise aviokompanija na nase aerodrome, vise turista, bolji turizam. Imali smo najvece takse u evropi.
Bravo!
Pa onda idi hodaj okolo i nagovaraj ljude da ne sisaju dijasporu. Komentar ljubomore.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Konacno nesto pametno da procitam.Na ovaj macin se jaca ekonomija.
bash vala, samo ova taksa nije bila na aerodrome u federaciji kako pise, nego samo na sarajevski aerodrom
A kako i cime ce se onda finansirati aerodrom SA?Onda mora povecati cijene usluga avio kompanijama i tek tada nece letiti za Sarajevo.
A takse na aerodromu Tuzla? Ovde se spominje samo aerodrom Sarajevo
U Splitu je 10€ za medjunarodni promet a 5 € za domaci. U dubrovniku 11€ medjunarodni,5€ domaci promet a 5 € naplacuju i tranzit preko DU. Ako ukinete takse ko ce davati pare za plate zaposlenih? Ako ce ici iz proracuna to je propast i nevidjena pljacka u najavi.
Konacno da su nesto uradili kako treba sa najvecim taksama u evropi niko nije bio konkurentan i avijoi kompanije su odbijale letove sad ce biti bolje veca konkurencija jeftinije karte
Konacno da su nesto uradili kako treba sa najvecim taksama u evropi niko nije bio konkurentan
Clanak je nedorecen. Aerodromske takse postoje svuda u svijetu i ne koriste se za unapredjenje avioprometa vec za podizanje kvaliteta i odrzavanje aerodroma,pista... U ZG se placa 17€ za medjunarodni promet a 7,5 € u domacem prometu. Kako dolasci tako i odlasci
Da mi je znati koliko se puta ovaj tip vozio avionom i hodao po evropi ?
eto ti znas a ne znas da se ne pise evropa nego europa i avionom se ne vozi nego leti.
Nema Taxi-ja e jbga
I ovo je kao dobar poslovni potez ???
Svaka čast. Odlično Čolpa.
Bas fino sad ce sve procvjetati na Aerodromu Sarajevo sa direktorom Alanom Bajicem kojem supruga radi u administraciji kao i desetine osoba familijarno vezanje za njih....
Jos su plate nerealne na MAS npr SSS neto 1300KM prosjek VSS da negovorim svi nagradjeni za nerad. Oni u krizi trebaju smanjiti plate na prosjecne federalne da nekazem na minimum pa kad se vrate na staro nek vrate plate.
Dir. Alan Bajic dok je bio tehnicki direktor 2019 god. Nabavljao je keramicke plocice realne cijene 15KM placane 65KM zato sad ima par stanova na Grbavici na djecija imena, apartman na Bjelasnici i kozna sta jos. Fino jos nagradjen pozicijom gen Dir.
Bas fino sad ce sve procvjetati na Aerodromu Sarajevo sa direktorom Alanom Bajicem kojem supruga radi u administraciji kao i desetine osoba familijarno vezanje za njih....
Kasno.Dzaba sada kad nema nikoga