Komentari (143)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kašike nam dižu prosjek 😂
@nistavamnevalja Cetnicki bot...
Dok budale ratuju, Švica pokupi sve redom 😎
u Varesu......
Zlato se dijelilo od stare države. Imamo solidne zalihe u CB a i u Švici, pa i mi držimo dio zlata tamo. Valuta je stabilna, stabilnija od USD, garantuje Njemačka...i tako
nemozes ti to objasnit glupanima...
Nije Irske nego Islanda!!
sta ce nam zlato ni ceste ne znamo ocistit ........... https://www.youtube.com/watch?v=FNp8awQGudE&list=PLr-DL0r5569-tQ_RM9WooiAwqN1gP2_6a
Kad mozemo preuzeti svoj dio zlata gdje se nalazi?
@Gazda94 Ti nikad.
Kol'ko onda Europa broji država? 26, ako smo mi na 27..
@Korisnickoimezauzeto thumbs down by;bakir and ekipa
Ma kod nas 10 milijardi ukrali političari.😂😂😂
Svicu su zatrpali jevreji sa svojim zlatom i dijamantima u drugom svjetskom ratu. Vecina njih se nikada nije vratila po svoju imovinu i na taj nacin drzava jer preuzela vlasnistvo nad istim. Danas imate pokrete u Svici da se jevrejima vrati njihova imovina, sa vrlo malo ucinka, jer sve je politika. Sta mislite da se Svica obogatila od sira i cokolada?
i nacisti su ,lato ukradeno od jevreja cuvali u svici.
Hvala TITO
Eeeeeee, ali Švica nema Poljine, đaba im zlato.
Nije mi poznato da li su nasi "strucnjaci" iz Centralne banke BiH upoznati sa ovim promjenama svajcarskih zakona. Mozda to njih i ne zanima jer se u cijeloj BiH jos ne placa porez na ukupnu imovinu ( pokretnu i nepokretnu ), kao sto se to vec dugo radi u svim drzavma EU i USA.
@Sabur785 Ne lupetaj bez veze, sve sto si napisao nema nikakve veze sa temom. Vi uporno mijesate babe i zabe, nemozete da diferencirate privatnu imovinu i privatnu stednju sa drzavnim zlatnim/deviznim rezervama. Ove zlatne rezerve sto se spominju gore nemaju nikakve veze sa onim o cemu ti brabonjas...
Ali, ovo je vec istorija, jer su prije nekoliko godina pod pritiskom USA i EU morali izmjeniti i ove zakone, tako da su sada duzni na zahtjev drugih zemalja dostavljati informacije o tome koji njihovi gradjani imaju devize na "cuvanju" u njihovim bankama.
To sto u svojim bankama imaju toliko deviza je rezultat zakona, koje su sami donijeli jos prije 90 godina o tome da nece nikome izvan Svajcarske davati podatke o porijeklu deviza, odnosno da stranim drzavama nece dostavljati informacije o imenima njihovih gradjana, koji imaju devize u Svajcarskim bankama. I tako oni "cuvaju" hiljade milijardi dolara tudjeg novca u svojim bankama.
Za informaciju sezam.suzan u Svajcarskoj 64,9% stanovnika govori njemacki kao maternji jezik, 18,1% govori francuski i 11,9% talijanski. Ali, za razliku od BiH svi imaju ista prava i obaveze.
To je ono gdje Bake spava