Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
razdvojite privatni i javni sektor pa cete onda vidjeti koliko 90 % radnika ima prosjecnu platu a koliko onih 10 % iz javnog sektora. I tek tada ce svima biti jasno u kakvog Ruandi zivimo..
Realni prosjek radnika, njih 90%, bez ovih uhljeba, ministara itd. iznosi oko 600 KM
privatni sektor je skoro citav na minimalcu od 410 KM... ostalo ide u kešu u koverti.
Kako nemate stida nazovi novinari ove clanke stalno ponavljati pa i vi ovdje zivite znate da je vecina na minimalcu kakav prosjek ebo vam on sve.
Jest kad računate plate ministara, parlamentaraca,Vlade i uhljeba koji primaju plate od 5000 pa do 60000 KM..nek ne sequ bezze!!prosjek plate je jedva 700 KM eto to je prava istina!
Bice ona i veca kad jos napusti omladine sa minimalnim primanjima tad ce ostati samo politicari onda ce biti prosječna plata 2500km
2/2 ... Subjekti sa manje od 10 radnika s vecinski niskim platama uopste ne salju obrasce i tako ne uopste ne ulaze u statistiku pri obracunu! Zavod za statistiku uopste ni ne trazi od firmi ispod 10 uposlenih da to salju (iako bi morale slati), tu je Zavod sam sebi svrha, jer se taj podatak moze povuci od Porezne.
1/2 Netacan podatak. Prosjecna plata se izracunava na osnovu RAD1 obrazaca koje firme salju Fed. Zavodu za statistiku i to samo firme koje imaju negdje oko 10 radnika ili vise, iako bi trebali svi subjekti slati. ...
gdje je 1000KM 🙃🙃 kad bude minimalac na banci da lezi 1000KM onda cu vjerovati..
Sreo bilten biltena kolko si danas napravio kretena
Jedni jedu kupus, drugi jedu meso. Svi zajedno, jedemo sarmu.
FOOdile....otkud ADI tvojoj, 50 milioncica i kusur ????Jel FOOdile??!
zasto uopste objavljujete ove podatke kad su totalno nerealni, 90% privatnog sektora je na minimalcu od 410 KM koji obara ovaj prosjek.
Tacno ce se pocet vracat oni sto su otisli u njemacku.
E nek smo vala prevalili i tu milju,dosta se vuklo sa 900 i nesto...mirnije se spava sad
Prosjek kao i drzava..Pomozi ba.Uzas.Realno 600.km.
Radio sam 15 god i preživljavo,kako sam prestao raditi dade Allah neku nafaku...Vazda imam para...U ovoj zemlji bolje žive oni koji ne rade...
prosjek je i veci jer mnogi radnici su prijavljeni na minimalac a na ruke dobijaju jos love. znam bas dosta takvih ljudi. tako da situacija sto se tice primanja nije pesimisticna kako je vecina komentara zeli predstaviti. drugo je sto sve poskupljuje, tako da rastom plate ne raste standard
@Sanjo87 tjesi se...i ti i SVI kvazipatrijoti ;)
Saće narod iz njemačke nazad 🤣