Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo za BiH
Sta će njih dvojica gore? Neka vas u Sarajevu!
Bravo za šta ? za prvu vjetrenjaču ? o sunci ti j*******
Fadile dragi a subvencija koju plaća krajnji korisnik ? Pojasni ljudima da EP plaća Vjetroparku struju skuplje nego je oni prodaju nama a da onu deltu odnosno gubitak moraju pokriti iz džepa krajnjeg korisnika to jest nas sitne boranije
EP ne placa struju vjetroparku, jer je vjetropark u vlasnistvu EP. A ta naknada koju spominjes ide u dzepove politicki podobnih koji su izgradili male hidroeletrane.
Model poslovanja vjeteoelektrana zasniva se na SUBVENCIJAMA a koje opet plaća krajnji korisnik ili barem državna elekrroprivreda. Tako je to sa ogromnom većinom vjetroelektrana, a najbolji pokazatelj kako se preko papira lažira ekonomska isplativost je kad ucisru ravan stave nominalnu snagu vjerroelektrane i termoelektrane, pošto je stvarna iskoristivost V.E. u rangu 18% čak i kad svu mrežu i rad prilagođavaš njoj i kad je na jako dobroj lokaciji!
Ovaj Fadil N. svakim danom dokazuje da je KOMAD BUDALETINE !!! Struja NIJE BESPLATNA Fadile !!! Da nam je neko POKLONIO VJETROPARK, pa da taj isti vrši i ODRŽAVANJE opreme, struja opet ne bi bila BESPLATNA, jer ima toliko UHLJEBA koji su ugrađeni u CIJENU STRUJE !!!
Jedna,samo jedna.Tolika je vijest da bruji citav svijet a oni komunisticki oserci iz sarajeva dosli na otvaranje.SMRDOKOMUNISTICKI NEANDERTALCI
Tako, a ne ciste rijeke uzurpirati i unistavati..
I klix nešto optimistično objavio...možda će smak svijeta...!?
Zemljo tisućljetna Na vjernost ti se kunem Od mora do Save Od Drine do Une Jedna si jedina Moja domovina Jedna si jedina Bosna i Hercegovina Bog nek' te sačuva Za pokoljenja nova Zemljo mojih snova Mojih pradjedova Jedna si jedina Moja domovina Jedna si jedina Bosna i Hercegovina
Nemoj sad ni slučajno da svima neumanjite račune za struju barem za 50% lopine jedne, ili ste mislili i dalje naplaćivati po istoj maksimalnoj cijeni kao do sada, iako se vjetrom dobiva skoro besplatno?
Što ova vjetroelektrana proizvede struje ne može biti ni njoj samoj da pokrije sboje troškove održavanja i plata radnicima al hajde eto neka bude i toga...
Sta ce narod imati od ovog? Po meni nece nista osim sto je lijepo za vidjeti.
Prva ozbiljna INVESTICIJA nakon TROTOARA !!!
Zasto se cijeli bošnjački politički vrh okupio na otvaranju vjetroparka ako vec godinama jedan Tomislavgrad ima duplo vise turbina i nije prvi projekt ovog tipa... Ovakvi parkovi se vec grade širom Livna, Duvna, Kupresa, Posusja, Nevesinja.. Kao i solarni paneli od Mostara do Prozora, Stoca, Livna..
Gradite vjetrenjace i solarne panele i ostavite rijeke BiH-a ta teku kako su i uvijek tekle prirodnim tokom a ne da ih unistavate i njih i narod oko njih.
Mogu li ja kao privatna osoba prodavati višak el. energije iz solarni panela ? Mislim da to Elektroprivredu ne košta ništa, kupim panele , održavam i višak ustupim Elektroprivedi (Elektrodistribuciji) , oni plaćaju po nižoj cjeni nego što prodaju.Tako je to po zapadu, čak si obavezan se spojit na el. mrežu.
Ovo je treca vjetroelektrana u zapadnoj Hercegovini... Lijepo je vidjet da smo u necemu u korak s vremenom
🇧🇦🇧🇦🇧🇦
NASTAVITE ULAGATI U OVAKVE STVARI HEBALE VAS TERMOELEKTRANE
sutra svecanost!