Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nametanje zelene agende siromašnim zemljama, dok ni ove bogate se nisu prebacile sa fosilnih goriva. Prosječan stanovnik EU zasigurno ima veće emisije nego stanovnik BiH. Njemačka nije u stanju maknuti svoju auto industriju od fosilnih goriva, jedva da i hibrid znaju napraviti, kopaju ugalj... Ovi stranci nisu ništa drugo nego agenti stranih kompanija koje će profitirati od određenih promjena pravila, zakona, ali i sveopće korupcije u zemlji...
Upravo to. Pogledati samo Carbon Footprint po državama, a ima sve javno objavljeno. Njemačka 6. u svijetu po emisijama CO2, a Bosna 78. i nama nešto šupljiraju. Da ne spominjem da oni puno duže i zagadjuju, jer je kod njih industrijska revolucija počela još prije 200 godina.
Nijemci Ukrajinu gurnuli u rat i onda im "pomažu". Nema većih licemjera.
Pa da nas ucinite vasim energetskim robovima
Hahahah glupane, fazon obnovljivih energija je da ne zavisis od drugih
Obnovljiva energija je veoma skuplja, desetinu puta skuplja od nuklearne energije a i hidro energije.
Sta ces nam ti pomagati,kad mi sami sebi necemo da pomognemo
Zelena agenda koja je u Njemačkoj reaktivirala sve termoelektrane. Zelena agenda koja kod nas gradi male protočne elektrane i uništava ekosistem, zelena agenda koja nam baca prašinu u uči, stavljaju plakate o ekologiji po školama a ovamo grade vikendice i septičke jame u vodi zaštitnim zonama. Zelena agenda je to.
NEMOJTEEEE NAM POMAGATIIIIII! MUNAFICI!!!
Vidimo, zato jedva preživljavamo i mi a Nijemce ste već skenjali
Mali je efekat od solarnih elektrana,samo uništiše krajobraze.
De vi pomozite da se mi rijesimo fosilne politike, koja nas unazadi u svakom smislu. I da se onda okrenemo politici prosperiteta, gdje ce biti bolje svima koji zive u BiH.
Reakcije su genijalne. Zelena propaganda?! Pa ljudi, imamo bruku oboljelih od karcinoma, ljudi mahom boluju od respiratornih problema, ali pusti to, ode nam industrija bez ćumura. Imamo priliku da preskočimo neke korake tranzicije koje su napredne zemlje prolazile i kraticom se usmjerimo prema ekologiji. Ili ćemo ipak praviti greške, pa nakon što uništimo rijeke, šume i ljudsko zdravlje, da kukamo što nismo bili pametniji.🙄
Švabo na uglju si izgradio državu ,a nama želiš da to ukineš. Dalje zbog vaše auto industrije i jeste sve ovo. Želite autamna struju ,a u takvoj konstalaciji odnosa BiH bi bas pojela jer ima struje za izvoz. Nego će se vožnja na struju plaćati kao i sada na naftu a možda i skuplje. Zašto bi jedna mala BiH bila Saudijska Arabija u budućem vremenu kada to vi želite i dalje biti.
Kako bi to mala BiH u buducem vremenu bila Saudiska A. ??? Spaljivanjem uglja??? Mislis da je Svabo tu gdje i je , zahvaljujuci umjecu i tehnologiji spaljivanja uglja , ili zahvaljujuci umjecu i tehnologiji pravjenja npr. auta ???
skinite se vi nama s posvecenosti qrtza - vazdan nekih zahtjeva imate i sve sto ste dosad uradili je sama korist - izvukli ste ljude da peru dupeta za groš po švabiji - radimo crnacke poslove dok svabo uziva...... ybm ja vama mater i nama sto sutimo i trpimo
Mi bez fosilnih goriva nepostojimo. Nego pitajte ambasadora što u Njemačkoj rade i dalje termoelektrane koje nama žele zabraniti. I što uvoze ugalj iz Australije ko nikada do sada. Licemjeri su to veći od Engleza.
Posvećeni ste tome da ostanemo bez termoelektrana i da uvozimo vašu 5 puta skuplju tzv eko- struju.
Posaljite nam par stotina hiljada magaraca, da prosirimo zalihe. Problem prevoza i zagadjenja rijesen.
Udalji nas od fosila
Svoj ti poso Svabo
Posveceni pogresnim stvarima.