Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Isti članak ste objavili ranije danas i ostavio sam komentar. Još niste napisali ko gradi. Evo moj komentar od ranije - "U čitavom članku ne piše kome je odobren kredit, odnosno ko gradi to. U članku se nastoji predstaviti privatni interes (i profit), kao javni, od javnog benefita nema ništa. Je li država ovo gradi i državne elektroprivrede ili?".
I ti isto primjetio. Citao trkst dobkraja u pokusaju da saznam,; ko je uzeo kredit, ko ovo postavlja?
Unistite gamad jedna sve sto je vrijedno… na takvom mjestu te nezgrapne turbine postaviti, odvratno…ko god je bio na tom dijelu zna da je to najljepsa planina u Bosni… gledajuci iz lasvanske doline a prema gore ne mogu ni da zamislim kako ce to ruzno izgledati a gradjanima ograniciti pristup liticama Galice!!!!!!!!!!
Ne moraju na svaku planinu i brdo po vjetroturbinu, nešto bi trebalo sačuvati, ali ne. Treba stranim investitorima dozvoliti da poklope sve, da bi se struja nastala tu prodavala van zemlje. Zašto mi ne bismo imali nesmetan pogled na prirodu bar na nekim planinama, a na Vlašiću posebno?
Dobro strucnjak sta predlazes, kako da rjesavamo energiju; da pravimo ipak termo blok, da reaktiviramo ideju Emerika Bluma o nuklearnom reaktoru na obali Drine kod Gorazda? Daj neku ideju, nemoj samo kritikovati, a nije ti mrska struja, nije ti mrzak mali iznos na racunu.
Galica je odavno unistena, ovo je zadnji ekser u kovceg. Ali ako ce barem ovo znaciti da ce zabranit pristup idiotima sa quadovima, nek grade sta god hoce.
Zagadiše i vlasic sa ovim nebulozama. Na zapadu zabranjuju ove vjetrenjace jer imaju zvucno zagadjene …
Unistit cete pticiji fond i reducirat zaprasivanje endemskih vrsta na pasnjacima s kojih potixe vlasicki sir
Napokon nesto pozitivno, a ne samo dimnjaci i crni dim koji minimalno 6 mjeseci u godini truje gradjane...samo naprijed
Od tih vjetroelektrana dobit ide samo u jedne džepove, pa je dobro znati kome je data ta privilegija.
Sramota.
Sjbte i to malo ljepote. Probudit cete se zedni u betonu.
60 puta manje struje će proizvoditi od npr. TE Tuzla koju je EU zatvorila.
Od predivnoga krajolika sada cemo gledati u nesto sto se vrti u krug, u krug, u krug.
Kobasica od teksta, a ne znamo ni ko je investitor.
Sve ste nam rekli, osim KO gradi elektranu, tj ko ce biti vlasnik ????
Mrš sa Vlašića
Podrzavam. Bolje ovo nego MHE. Jedino lokaciju izabrati da ne bude bas na najljepsem dijelu planine.
Samo Blok 7… od zelene energije cemo zavrsiti u rangu sa africkim drzavama, krediti do grla…
Nek ti mama uzdise zrak iz bloka 7. Steta sto joj kuca nije odma bila pored elektrane crkla bi na vrijeme i tebe nebi stigla rodit.