Komentari (198)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A onda to domace odjednom cijenom presisa uvozno i daleko kvalitetnije kao npr ulje Bimal koje je inace isto uvozno u bacvama dovlace i samno pretoce u flase koje je prije mjesec dana kostalo 2.15 danas je 2.70 dok Floriol koji je bio 2.20 danas 2.50.
Ma Kapo okaci macku o rep to kupujmo domace jasta cu kad nista nije jeftinije od stranog
@Osobno treba mi u mjesec dana cca 5 l ulja. Imam para da mogu tu marku više platiti hvala Bogu. nemamo razvijenu svijest o značaju kupovine domaćeg proizvoda nažalost. Licno mi žena pričala kako u Švicarskoj Švicarci kupuju domaći proizvod pa taman i duplo skuplje da košta. Laž je da naš proizvod nije kvalitete kao strani.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Jbg, cokolada iz MakZare 3.5 KM a Milka 1.95... 3.5KM za čokoladu teško ko može podnijeti u BiH
Nije to konkurencija. Mak Zara je rucni rad (eksluziva).
Ko ce vam kupiti to smece? Ditin deterdzent koji se pretvori u kamen i sl. kvalitetni proizvodi.
Kako kupovati kad AC GRUPACIJA ne ulaze ni 10 maraka u reprezentativan korpo video, dizajn, foto. Sve isto izgleda kao 1990-te godine.
Kupim apsolutno sve sto mogu kupiti made in BH a da je pribliznog, istog ili boljeg kvaliteta bez obzira RS ili FBIH. HR i Srb gledam da ne kupim apsolutno nista sto ne moram jer zivio sam u Hr i Srb nemas nase nista kupiti. Ne radi se o tome kojoj stranci pripadam SDA sigurno NE, oni bi rekli za mene da sam FGR. Radi se o svijesti, moramo kupovati domace radi opstanka nase ekonomije, laze ko kaze da Violeta ne valja, Dita, domace mljekare itd. Bingo posebna pohvala
Ti koji su nam unistili ekonomiju sada bi nas tjerali da kupujemo domace evo hajde kako ja mogu proizvesti nesto i doci na policu Binga nikako jer nisam stranacki podanik i ovo sto je domace na policama je stranacko
Na osnovu toga onda vlasti mogu promijeniti stvari koje nisu dobre i usmjeriti energiju na ono što je ispravno - satrase se od usmjeravanja, koliko ste kredita usmjerili dosad, ovo su klasicne suplje price za one studente koji dodju na prvu godinu ekonomije
Lakse bosnji metar u guzu nego centimetar u glavu!.
moj kapo pa ja sam re sreo prije 13 godina, isto si to radio, na koliko je mandat?
Na dobar dio ovih komentara imam samo jedno.Nepismenim budalama ništa ti dokazati ne možeš.Kod pojedinih kupaca treba vremena i vremena za ekonomski patriotizam.Domaća krava je jutros pomužena,mora biti i dobro mlijeko i mlijećni proizvodi.
Nije kriva država, nego potrošači.. ko mene može natjerati da kupujem uvozno mlijeko, jaja, meso, tjesteninu, itd... da imamo kolektivnu svijest podigli bi prehrambenu industriju momentalno za 20%
Ponosno biram 387 barcode
U BiH radnicka plata najmanje 3x manja nego u EU, jeftinija struja, poslovni pristor, gorivo, transport itd. I opet proizvod iz BiH bude skuplji i nekvalitetniji od uvoznog od EU. Ima kvalitetnih proizvoda i to kupujem, to nije ni 5%. Samo zbog naljepnice ni marku ne dajem.
Zašto bij kupio Ovako proizvode kad nista ne valja, salama otrov, samo bijeda kupuje jer je jeftina, kupujem sta je kvalitetno, da ima kvalitetno nesto domaće kupovao bih ali nema, ima sarajevski kiseljak i zenicko kiselo mlijeko i pavlaka, ostalo dze išla...
Ja kupujem 99% domaće osim za proizvide koje mi ne pravimo.
citam komentare i toliko nepismenosti hahahahaha nije ni cudno kakvo nam je stanje
Djaba domacoj fukari objasnjavati znacaj domaceg. Neobrazovani lafo znaju sta valja, a pojma nemaju, a skola im nikad nije ni bila potrebna.
Apsolutno ne mogu da vjerujem da je 90% komentara koji su protiv kupovine domacih proizvoda. Stvarno nas treba ugasiti..