Samo 300 primjeraka
32

Audi predstavio RS3 Performance Edition: Najbrži u klasi

D. B.
Audi RS3 Performance Edition pokreće poznati 2,5-litarski turbobenzinac s pet cilindara koji u ovom slučaju razvija 410 konjskih snaga.

Iz odjela Audi Sport stigla je još jedna brojčano ograničena "specijalka“ za čiju je osnovicu poslužio najmanji model Audija koji na sebi nosi oznaku RS, a rezultat najnovijeg pregalaštva je RS3 Performance Edition s kojim u Ingolstadtu kažu da trenutno imaju najbrži automobil u C segmentu.

Audi Sport će RS3 Performance Edition napraviti u samo 300 primjeraka, a kupci koji odreaguju na vrijeme moći će da izaberu između šest boja karoserije. Najbrži automobil u klasi pokreće poznati 2,5-litarski turbobenzinski motor s pet cilindara koji, umjesto standardnih 400, razvija 410 konjskih snaga. Vrijednost najvećeg obrtnog momenta (500 Nm) ostala je nepromijenjena.

Za prijenos snage na obje osovine (quattro) brine 7-stepeni automatski mjenjač, a spomenuti potencijal motora dovoljan je za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,8 sekundi i najveću brzinu 300 km/h, što se nudi kupcima koji se odluče za opcioni paket RS Plus Dynamic.

Automobil "čuči“ na 19-inčnim felgama na kojima su gume Pirelli P Zero Trofeo R, a na podugačkom spisku standardne opreme su i karbonsko-keramičke kočnice. Tu je i obavezna pločica (000/300) u tamnoj kabini koja podsjeća na brojčano ograničeno izdanje za koje Audi zauzvrat traži 87.000 eura. Prvi primjerci kupcima će biti isporučeni početkom naredne godine.

Vezani članci