Pucao iz automobila
0

Muškarac u sumanutom pohodu ubio jednu i ranio 12 osoba u Arizoni

B. T.
Policija uhapsila napadača (Foto: Shutterstock)
Policija uhapsila napadača (Foto: Shutterstock)
Jedna osoba je ubijena, a 12 je ranjeno kada je muškarac koji se vozio automobilom u Arizoni zapucao na nekoliko različitih lokacija, saopćila je policija u petak nakon hapšenja osumnjičenog napadača.

Muškarac je pucao najvjerovatnije nasumice na barem osam različitih mjesta u okolici Phoenixa u sumanutom pohodu koji je trajao sat i po.

Četiri osobe su ranjene hicima iz oružja, od kojih je jedna umrla, a devet je zadobilo lakše povrede koje su kod nekih nastale od staklenih krhotina.

"Ne znamo šta je bio motiv, ne možemo ni zamisliti šta je imao u glavi kada je počinio ovakvo nešto", rekao je glasnogovornik policije u Preoriji Brandon Sheffert.

Osumnjičenik je uhapšen pošto su vatrogasci pronašli automobil zahvaljujući opisu očevidaca. Muškarac koji je bio za upravljačem nije pružao otpor tokom hapšenja, a policajci su u njegovom automobilu pronašli oružje.

Ovo se događa nakon niz nedavnih pucnjava na zapadu Sjedinjenih Država. U masovnim pucnjavama u SAD-u ubijeno je 279 ljudi od početka godine, pokazuju podaci organizacije Gun Violence Archive, prenose agencije.