Hrvatska
0

Turiste na Krku dočekala prava neugodnost: Zbog skupljeg parkinga morali vući kofere do izlazne rampe

V. K.
Foto: Mladen Trinajstić/Novi list
Foto: Mladen Trinajstić/Novi list
Nova turistička sezona ujedno znači i povećanje cijena brojnih usluga, a u lošu stranu svega toga uvjerili su se i turisti koji su danas na otoku Krk u Hrvatskoj doživjeli neugodnu scenu.

Zbog nove odluke Zračne luke Rijeka koja se tiče povećanja cijena ulaza na aerodromsko parkiralište za autobuse i taksi prijevoznike, brojni autobusi su putnike umjesto na parkingu dočekali ispred zračne luke.

Tako su turisti na Krku bili primorani pješke preći put od zračen luke do ulaznih rampi gdje su ih čekali autobusi.

"Drugog izbora jednostavno nismo imali jer je odluka uprave Zračne luke doslovce donesena preko noći, bez najave i sa velikim zakašnjenjem u odnosu na uobičajenu poslovnu praksu naše branše koja cijene ugovara i godinu prije izvršenja usluge", rekla je čelnica domaće turističke agencije Katarina Hauptfeld, piše riječki Novi list.

Dodala je i kako im stiže više desetaka njemačkih gostiju koje će s aerodroma prevesti u Opatiju gdje se ukrcavaju na brodsko krstarenje Kvarnerom.

"Autobusni prijevoznik kojeg smo angažirali netom prije same realizacije tog transfera obavijestio nas je da će sam ulazak njegova autobusa na parking zračne luke koštati više od ugovorene cijene transfera s Krka do Opatije, zbog čega su predstavnici te tvrtke odlučili da nam uslugu ipak neće moći izvršiti po ranije ugovorenoj i do sad uobičajenoj cijeni", navela je.