Ubistvo iz osvete
286

Trostruki ubica iz Splita Filip Zavladav dobio 40 godina robije

M. G.
Sa izricanja presude (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)
Sa izricanja presude (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)
Filip Zavadlav, koji je prošle godine u Splitu automatskom puškom ubio trojicu muškaraca, danas je nepravomoćno proglašen krivim za trostruko ubistvo te mu je splitski županijski sud izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina.

Osim za trostruko ubistvo Zavadlav je osuđen i zbog nedozvoljenog držanja oružja i izazivanja opće opasnosti, a tužiteljstvo je tražilo najveću moguću kaznu zatvora, koja je u Hrvatskoj 50 godina.

Podsjećamo, Zavadlav je 11. januara 2020. godine u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Ramilovićevoj ulici, pucnjevima iz automatske puške "AK-47" ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25). Prema policijskim izvještajima trojica ubijenih izrešetani su sa ukupno 37 hitaca.

O motivima se dugo špekulisalo, no nakon presude je izvjesno da se radilo o osveti jer su trojica ubijenih navodno maltretirali Zavadlavovog brata zbog dugova i droge. Zavadlav je, inače, pomorac i čitava odbrana mu se temeljila na izjavama da on nije ubio trojicu muškaraca jer je u tom trenutku bio na moru.

"U potpunosti negiram počinjenje kaznenog djela koje mi se stavlja na teret. Ja to nisam napravio, zašto bi ja napravio tako nešto? Ja nisam kriv! Tražim da me oslobodite optužbe i da me se nominira za dodjelu Nobelove nagrade za mir", branio se Filip Zavadlav.

Zavadlav će ostati u pritvoru do pravomoćnosti presude.