Srbija
7

Nikolić glasao u Beogradu: Očekujem da novi predsjednik nastavi moj put

SRNA
(Foto: EPA)
Aktuelni predsjednik Srbije Tomislav Nikolić glasao je danas na predsjedničkim izborima na biračkom mjestu na Novom Beogradu.

Nikolić je došao na glasanje u pratnji supruge Dragice u Osnovnu školu "Kralj Aleksandar Prvi", na biračko mjesto broj 59 u ulici Aleksinačkih rudara 22.

Nakon glasanja je poručio kako očekuje da će Srbija izabrati predsjednika koji će nastaviti njegov put i da se politika te zemlje ne mijenja.

"Očekujem da izaberemo predsjednika koji će krenuti sa puta do kojeg sam ja stigao. Očekujem da se politika Srbije ne mijenja, da se način na koji se Srbija predstavlja u svetu ne mijenja, da sačuvamo prijateljstva i na istoku i zapadu, i sjeveru i jugu", rekao je Nikolić novinarima.

On je dodao da očekuje da Srbija "ne zatvara kapije" koje je on, kao njen dosadašnji predsjednik, otvorio, nego da ih otvori još više.

"Uvjeren sam da Srbija neće mijenjati svoju politiku i da će ono što je do sada bilo uspješno, biti samo još uspješnije", naveo je Nikolić.

On je poželio svim predsjedničkim kandidatima sreću, te da svaki od njih dobije onoliko glasova koliko mu je narod opredijelio.

"Očekujem da izbori proteknu kao i uvijek, da to bude svečanost kojom građani pokazuju svoju ozbiljnost i želju da učestvuju u načinu na koji se odlučuje o sudbini Srbije", kaže Nikolić.