Izbori u Hrvatskoj
66

Milanović sa tri riječi reagovao na odluku ustavnog suda koji mu je zabranio kandidaturu

S. M.
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović oglasio se povodom odluke Ustavnog suda ove zemlje da mu zabrani kandidaturu na parlamentarnim izborima koji se održavaju u aprilu.
Milanović je reagovao samo s tri riječi na Facebooku.

"Rijeke pravde dolaze", rekao je Milanović.

Podsjećamo, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović je kazao da ukoliko se Milanović dok je na funkciji kandiduje, on mora u istom trenutku podnijeti ostavku.

Milanović je ranije kazao da će bez obzira na odluku Ustavnog suda biti kandidat SDP-a za premijera i optužio je Ustavni sud za pristrasnost iako je pola sudija imenovano na prijedlog SDP-a.

S druge strane predsjednik Ustavnog suda je poručio da je ova institucija garant stabilnosti i da očekuje od odgovornih osoba da će poštovati odluke Suda.

"Ako utvrdimo da će postupati protivno ustavu, koristit ćemo se svim opcijama, do poništavanja svih izbornih radnji. Siguran sam da do toga neće doći. Ova odluka ne sprečava predsjednika da i dalje, kao osoba koja ima ustavne ovlasti, nastupa kao predsjednik republike. Ali ono što je od petka radio više ne smije", kazao je predsjednik Ustavnog suda.