Hrvatski šef diplomatije
29

Grlić Radman ne razumije Vučićevu histeriju: Srbija je opsjednuta Hrvatskom

L. S.
Hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić-Radman je u subotu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nazvao ruskim satelitom, što je Vučić ocijenio kao vrijeđanje građana Srbije.

U odgovoru na društvenoj mreži Instagram Vučić je rekao kako Grlić Radman po običaju vrijeđa građane Srbije.

"Hrvatski ministar ne samo da se brutalno miješa u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno", rekao je Vučić.

Večeras je Grlić-Radman u gostovanju na RTL Televiziji istaknuo da mu nije jasno odakle tolika razina histerije iz Srbije.

"Treba nam stabilnost Zapadnog Balkana. Trebaju nam dobrosusjedski odnosi to je ono što se od Srbije očekuje i o čemu sam ja uvijek otvoreno govorio. Ja nemam problema ni s ministrom Dačićem, ni s predsjednicom vlade Brnabić, pa ni s predsjednikom Vučićem, ali ja otvoreno kažem ono što Srbija treba napraviti", razjasnio je on.

Tvrdi da je odgovornost Srbije da promovira regionalnu stabilnost.

"Trebaju se procesuirati ratni zločini, omogućiti odštete logorašima. Srbija se mora suočiti s prošlošću... Ali vidite ova njihova nota kad vidite sadržaj note, oni su opsjednuti Hrvatskom. Natječu se s našim postignućima. Mi želimo reforme i želimo napredak, Hrvatska je najuspješnija priča kad pogledate od svih zemalja koje su bile u bivšoj državi", naznačio je Grlić-Radman.