Ukupno 78 hiljada maski
0

Udruženje Pomozi.ba i UniCredit Bank osigurali maske za 15.649 penzionera

L. K.
Humanitarna organizacija Pomozi.ba i UniCredit Bank, zajedničkom akcijom osigurale su i podijelile 78.245 zaštitnih maski penzionerima širom Bosne i Hercegovine.

U akciju je bilo uključeno 15.649 penzionera kojima su uposlenici UniCredit Bank maske uručili zajedno sa decembarskom penzijom.

"S obzirom na to da su penzioneri posebno ugrožena i rizična skupina kada je u pitanju zaraza koronavirusom, željeli smo baš njima dostaviti zaštitne maske kako bi mogli bez brige i straha da se kreću kada je to potrebno i obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti. Nadamo se da smo im na ovaj način barem malo uljepšali početak 2021. godine. UniCredit banci, koja je naš dugogodišnji partner i prijatelj, dugujemo veliku zahvalu jer su prepoznali značaj i ove akcije", naveli su iz Udruženja Pomozi.ba.

Maske su dobili penzioneri u Čapljini, Stocu, Tomislavgradu, Posušju, Gornjem Vakufu - Uskoplju, Fojnici, Jajcu, Prozor - Rami, Bugojnu, Kiseljaku, Brezi, Varešu, Olovu, Velikoj Kladuši, Sanskom Mostu, Gradačcu, Lukavcu, Gračanici, Srebreniku, Živinicama, Kalesiji, Orašju, Odžaku, Brčkom, Prijedoru, Doboju i Bijeljini.

"Zdravlje i sigurnost naših klijenata nam je ključni prioritet, a svaki vid podrške našim sugrađanima je važan u ovim zahtjevnim i nepredvidivim vremenima. S obzirom na tešku epidemiološku situaciju u našoj zemlji, zajedno sa Udruženjem Pomozi.ba obezbijedili smo zaštitne maske penzionerima, koje su im u proteklom mjesecu uručile naše uposlenice i uposlenici. Svjesni odgovornosti koju imamo prema zdravstveno najosjetljivijoj skupini naših sugrađana, želimo brinuti o njima i osigurati im što sigurnije rješavanje njihovih svakodnevnih obaveza", izjavili su iz UniCredit Bank d.d. Mostar.