Hvale vrijedan gest
127

Učenici Poslovne škole Ilidža u vrijednoj akciji, prikupljena pomoć za stićenike Odgojnog centra

V. K.
Učenice trećeg razreda Srednje poslovne škole Ilidža koja se nalazi u okviru Školskog centra "Mehmed Handžić" Amila Grcić i Kerima Strinić, povodom bajramskih praznika, pokrenule su akciju prikupljanja pomoći za štićenika i korisnike KJU Odgojni centar.

Koordinator projekta bila je profesorica Fatima Štrbo uz podršku direktorice ustanove Mirele Lončarić.

Prikupljale su odjeću, obuću, hranu i higijenske potrepštine, a u akciji su im se pridružili i drugi učenici, uposlenici i roditelji. Prikupljena sredstva su predata u KJU Odgojni centar.

"Ponosni smo da je i na drugu akciju ovog tipa odgovoreno na ovakav način od strane naših kolega, roditelja i profesora. Drago nam je da i dalje možemo probuditi empatiju naših ljudi. Inače smo skloni ovakvim akcijama, kao što sam i spomenula jednu smo već uspješno završili. Trudimo se što više doprinositi našim ljudima i okolni, a samim tim se i javila ovakva ideja. Uz našu ideju i pomoć u realizaciji naše škole i profesorice Fatime Štrbo uspjeli smo obradovati mnogo divnih ljudi", rekla je učenica Amila Grcić.

Naglasila je kako se planira i dalja saradnja s centrom.

"U ovakvim akcijama vrlo je bitna posvećenost međutim kada ste svjesni da radite pravu stvar to vam ne stvara nikakvu prepreku. Planiramo dalju saradnju sa centrom jer je vrijeme da prave stvari postanu svakodnevnica. Vrlo je važno da mladima budimo osjećaj za sve oko njih, kako za ljude tako i okolinu. Mi smo odgovorni da im pomognemo u tome", rekla je ona.

Na rezultate projekta osvrnula se i učenica Kerima Strinić.

"Tvoje je samo ono što daš - je slogan kojim se vodimo jer zaista ljudsko srce osjeti istinsku sreću kada dijeli sa drugima. Cilj ovom i svakom prethodnom akcijom je potaknuti ljude da doniraju i učestvuju u akcijama. Kao narod ćemo ojačati onog trenutka kada počnemo misliti na one koji nemaju osnovne uslove za život", poručila je Strinić.