Tužilaštvo ZHK
2

Uložena žalba zbog odbijanja pritvora poznatom hrvatskom rukometašu iz BiH koji je premlatio suprugu

G. Š.
Denis Buntić (Ivo Cagalj/Pixsell)
Denis Buntić (Ivo Cagalj/Pixsell)
Kantonalno tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu uložilo je žalbu na odluku Općinskog suda u Ljubuškom koji je odbio da odredi pritvor poznatom rukometašu i bivšem reprezentativcu Hrvatske Denisu Buntiću zbog nasilja u porodici.
Kako navode iz Tužilaštva ZHK nakon što je 23. septembra u službenim prostorijama Kantonalnog tužilaštvo ZHK Široki Brijeg ispitan osumnjičeni D. B. (41) i donesen nalog o provođenju istrage, istoga dana su Općinskom sudu u Ljubuškom podnijeli prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom.

D. B. se stavlja na teret da je počinio krivično djelo nasilje u porodici u stjecaju sa krivičnim djelom nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari po krivičnom zakonu Federacije BiH.

Razlozi za određivanje pritvora su, kako navode iz Tužilaštva ZHK, opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati krivični postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

"Nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga za određivanje pritvora Kantonalnog tužilaštva ZHK Široki Brijeg 23. septembra, sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom je donio rješenje o odbijanju pritvora, izrekao mjere zabrane, a na koju odluku Općinskog suda u Ljubuškom će Tužilaštvo pravovremeno uložiti žalbu", navode iz Tužilaštva ZHK.

Iz Tužilaštvo ističu da će nastaviti s intenzivnim radom u cilju okončanja istrage u ovom predmetu.