Mjesto Vitina
16

Teretno vozilo usmrtilo pješakinju na magistrali Ljubuški - Grude

G. Š.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Jedna ženska osoba je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnoj cesti M-6 Ljubuški - Grude u mjestu Vitina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici magistrale potpuno obustavljen, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao postupajući tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona koji je na mjestu nesreće sa policijskim službenicima, u nesreći su učestovali teretno vozilo koje je prevozilo spremnike za plin i pješakinja, a koja je usljed zadobijenih povreda preminula.

"U toku je uviđaj i utvrđivanje okolnosti nesreće i svih činjenica. Angažirat ćemo vještake prometne struke nakon toga ćemo odrediti provođenje obdukcije i vještačenje tehničke ispravnosti vozila koje će biti izuzetno uviđajem. Provest ćemo i prometno vještačenje te poduzeti sve potrebne radnje, kako bi se utvrdile sve okolnosti i ovaj slučaj rasvijetlio", kazao je postupajući tužilac sa mjesta nesreće za Klix.ba.

U toku uviđaja koji provode policijski službenici pod nadzorom postupajućeg tužioca je saobraćaj potpuno obustavljen, zbog čega su se stvorile kolone vozila, a vozači se pozivaju na strpljenje do okončanja uviđaja i puštanja saobraćaja.