Naselje Kojšino
35

Mladić u Tuzli izbo komšinicu nožem pa se predao policiji

A. K.
Policija je na mjestu događaja izvršila uviđaj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Policija je na mjestu događaja izvršila uviđaj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Žena starije životne dobi u poslijepodnevnim satima zadobila je tjelesne povrede od uboda nožem koje joj je nanio komšija u naselju Kojšino u Tuzli, nakon čega se predao policiji, potvrđeno je za Klix.ba.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da je Policijska stanica Zapad danas oko 16 sati dobila prijavu od jednog građanina u kojoj je navedeno da je muškarac mlađe životne dobi napao stariju žensku osobu u porodičnoj kući u naselju Kojšino, a tom prilikom joj je nanio nekoliko uboda nožem.

"Povrijeđena ženska osoba prevezena je u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje će joj biti ukazana ljekarska pomoć i utvrđen stepen povreda. Uviđaj su na mjestu događaja obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, a o svemu je obavješten i kantonalni tužilac", dodala je Kapidžić, istaknuvši da se osumnjičeni muškarac nedugo nakon događaja sam predao policiji.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, povrede je zadobila žena rođena 1957. godine, dok je za napad osumnjičen 23-godišnji A. Đ. Oni su se od ranije poznavali, s obzirom na to da žive u neposrednoj blizini. Motivi napada za sada nisu poznati.