Akcija MUP-a RS-a
0

Kod Bratunca pronađena plantaža indijske konoplje, oduzeta i veća količina oružja

S. Š.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske proveli su operativnu akciju "Plantaža 2023" u okviru koje je pronađena plantaža indijske konoplje te oduzeta veća količina oružja.

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Zvornik i policijski službenici Policijske stanice Bratunac su 15. septembra, postupajući po akciji "Plantaža 2023", u mjestu Jaketići kod Bratunca, pronašli plantažu indijske konoplje.

Kako je dalje saopćeno iz MUP-a RS-a, pronađeno je 18 stabljika Indijske konoplje visine od 73 do 274 cm, koje su sa lica mjesta izuzete uviđajem.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Foto: MUP RS
Foto: MUP RS

Istog dana, policijski službenici PU Zvornik su na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi lice M.M. iz Bratunca, koje se može dovesti u vezu sa pronađenom plantažom.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oružje, municija i drugi predmeti koju mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Policijski službenici PU Zvornik, pod nadzorom postupajućeg tužitelja, poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".