Učestvovalo 30 studenata
78

U Sarajevu održana edukacija za mlade "Liderstvo i motivacija" Akademije Izvrsnosti

S. Š.
Akademija Izvrsnosti (Excellence Academy) u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Zenici organizovala je edukaciju "Liderstvo i motivacija 2023." 20. marta u Sarajevu u Hotelu Europe.

Trideset studenata je učestvovalo u cjelodnevnoj edukaciji koja je imala za cilj je potaknuti liderske vještine kod mladih koje će doprinijeti pozitivno njihovom ličnom razvoju i društvu u Bosni i Hercegovini.

Program je uključivao edukaciju iz oblasti: Komunikacija i Marketing; Kulturni pluralizam; Menadžment organizacija; Motivacija i lični razvoj. Predavači i panelisti na edukaciji bili su Nađa Lutvikadić-Fočo, Edin Branković, Milan Todorović i Tarik Isaković.

Uspješnoj organizaciji događaja doprinijeli su Ilma Dedić-Grabus, Tarik Moćević i tim Akademije Izvrsnosti. U sklopu edukativnog programa studenti su obišli i staru jezgru grada Sarajeva te posjetili Muzej Jevreja, Katedralu Srca Isusova, Sabornu Crkvu, Begovu džamiju i Carevu džamiju.

"Drago nam je što smo sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Zenici i studentima Fakulteta mogli ostvariti ovu vrstu edukacije koja je prepoznata i nagrađivana u izboru Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC). Također, zahvalni smo predavačima, panelistima i prijateljima Akademije Izvrsnosti koji su nesebično doprinijeli uspjehu ove edukacije. Nadamo se da će naši alumnisti nastaviti dalje prenošenje znanja i iskustva budućim generacijama polaznika Akademije i šire", riječi su Edina Brankovića, osnivača Akademije Izvrsnosti i reprezentativca Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze.

Podsjećamo, Akademija Izvrsnosti je svjetski prepoznat i nagrađivan društveni projekat u izboru Međunarodnog olimpijskog komiteta u oblasti "Sport i društveni razvoj" u 2016. god. i 2018. god.

U proteklih sedam godina djelovanja Akademije preko hiljadu mladih je učestvovalo u sportskim, edukativnim i kulturnim programima.