Bačena bomba
34

SDP: Hitno pronaći i kazniti odgovorne za bombaški napad na kuću načelnika Irfana Čengića

F. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine najoštrije je osudila jutrošnji bombaški napad na kuću načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića.

"Ovakvi napadi su pokušaj zaustavljanja pozitivnih procesa u ovoj općini, koje je načelnik u proteklih nekoliko mjeseci pokrenuo, a sve u interesu građana ove općine. U ovom, ali i u mnogim drugim slučajevima, nadležne institucije moraju pokazati snagu i otkriti počinioce, kako se ovakvi slučajevi više ne bi dešavali", naveli su iz SDP-a.

Poručuju da Kriminalne grupacije ne smiju upravljati procesima u ovoj općini, kao što je to bio slučaj u ranijem periodu vođenja ove općine.

"SDP BiH će kroz institucije sistema učiniti sve da se ovakvim djelima što prije stane ukraj, a očekujemo da se inicijativama za pooštoravanje kazni za ovakva djela pridruže i ostale stranke. Porodici Irfana Čengića upućujemo riječi podrške, u nadi da će nadležne policijske i tužilačke institucije hitno otkriti i najoštrije kazniti počinitelja ovog gnusnog napada", zaključili su iz SDP-a.

Podsjećamo, u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima nepoznata osoba je bacila eksplozivnu napravu na kuću načelnika općine Stari Grad Irfana Čengića.