Bahata vožnja
814

Sarajevo: Vozaču koji je Titovom ulicom vozio 106 km/h oduzeta vozačka, platit će i 400 KM kazne

L. S.
Bahatom vozaču koji je u centru Sarajeva, tačnije u Titovoj ulici, vozio automobil brzinom znatno većom iznad ograničenja koja su propisana, uslijedila je novčana kazna i oduzimanje vozačke dozvole.
Ovakvim činom vozač se "pohvalio" i na društvenim mrežama gdje je objavio kratki videosnimak na kojem se može primijetiti da je u jednom trenutku, nedugo nakon kretanja sa semafora, vozio i do 106 km/h.

On je u istom danu identifikovan, pronađen te je sankcionisan sa 400 KM prekršajne kazne i oduzimanjem vozačke dozvole na dva mjeseca, potvrđeno je za Klix.ba iz sarajevske policije.

Uzevši u obzir činjenicu da su u centru Sarajeva u posljednjih nekoliko godina registrovane brojne saobraćajne nesreće sa smrtnih ishodima upravo zbog bahate vožnje, dodatno zabrinjava ponašanje pojedinaca koji ovakav vid kršenja saobraćajnih propisa vide i kao priliku za hvaljenje po društvenim mrežama.

Inače, početkom marta ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica istakao je da MUP traži izmjene zakona posebno u dijelu protiv delinkvenata koji svoje vozilo upotrebljavaju na takav način da dovode u opasnost živote građana, posebno pješaka.