Uz prigodan program
0

Sarajevo: Općina Centar će svečanom sjednicom obilježiti Dan nezavisnosti BiH

A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Općini Centar Sarajevo održan je sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine koji je vodio predsjednik Organizacionog odbora Sejad Đozo, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar.

Na sastanku je dogovoreno da se u povodu 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održi svečana sjednica Općinskog vijeća Centar u petak, 26. februara 2021. godine u 14:00 sati u velikoj sali Općine Centar.

Učesnici ovog svečanog skupa će odati dužnu počast poginulim braniteljima i svim nevinim žrtvama rata a zatim slijedi, uz prigodan kulturno-umjetnički program, izlaganje o historijskom značaju 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, najvažnijeg datuma u novijoj historiji naše države.

Podsjećamo da se na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine većina građana izjasnila za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana koji u njoj žive, čime je otvoren put proglašenju nezavisnosti i međunarodnom priznanju suvereniteta naše domovine.

Budući da je broj prisutnih ograničen zbog epidemiološke situacije, svečana sjednica Općinskog vijeća će javnosti biti dostupna u prijenosu uživo putem youtube kanala i zvanične facebook stranice Općine Centar. Za potrebe online prenosa angažovan je i tumač znakovnog jezika.