Izrezan video
303

Ratni snimak dobija novu dimenziju: Javio se Fikret Skopljak, tvrdi da ga je tukao Nenad Stevandić

D. Be.
Odavno internetom kruži ratni snimak iz Kotor Varoši na kojem se vidi današnji predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić, ali u ratnoj uniformi sa crvenom beretkom i puškom.

Iako Stevandić nije ni potvrdio niti demantovao da je mladić na snimku on, sada se za Al Jazeeru javio čovjek sa istog snimka, Fikret Skopljak, koji tvrdi da su ga tada Stevandić i Nenad Kajkut udarali.

Skopljak danas kaže da je snimak isječen jer nedostaje dio kada ga tuče i Stevandić.

"Onda su me odveli tamo u garažu jer su sumnjali da imam u autu oružje...", govori Skopljak o dijelu snimka na kojem ga Kajkut udara i psuje mu te ga tjera da otvori gepek pajserom jer nije imao ključ kod sebe.

"Počeli su me udarat. Nije sve prikazano, ali Stevandić i Kajkut su bili tu, njih dvojica su me udarali tu. To je isječeno gdje me Stevandić udara. Stevandić je rekao 'nemoj pusti ja ću' i onda su me tamo između auta i zida i gazili".

Na snimku se vidi i kako Stevandić i Kajkut govore jednom čovjeku koje su zarobili da stavi ruke na zid, ali sa tri prsta.

I narodni poslanik Nebojša Vukanović je Stevandića prozivao zbog ratnih dešavanja u Kotor Varoši: "Mislim da smo mi Bošnjaci u Kotor Varoši pa ćes nam upadati u stan, je li? Što se crveniš?".

Preživjele žrtve ratnih zločina u Kotor Varoši kažu da postoji kompletan snimak koji bi pomogao u procesuiranju svih odgovornih, a da se uloga Nenada Stevandića spominje u skoro svim presudama Haškog tribunala zbog čega očekuju da ga domaće pravosuđe procesuira.