BiH
989

Novi snimak: Vehabije iz BiH pozivaju omladinu da dođe u Siriju, u džihad na Allahovom putu

Klix.ba
Na internetu je objavljen još jedan snimak vehabija, navodno iz Bosne i Hercegovine, koji učestvuju u sukobima u Siriji, protiv režima Bashara Al- Assada.

Na objavljenom snimku nalaze se trojica muškaraca koji pozivaju omladinu da im se priduži u "džihadu na Allahovom putu".

"Pozivam omladinu ovog ummeta da se odazove džihadu na Allahovom putu, jer da vam prepričavamo priče koje su došle do naših ušiju o zlostavljanju i silovanju muslimanki zaista bismo mogli satima pričati o tome", kazao je jedan od muškaraca koji je zatim pričao o zlostavljanju muslimana, u nadi, kako je istakao, da će ta priča "preokrenuti srca muslimana i dovesti ih u džihad na Allahovom putu".

Muškarac na snimku poziva muslimane da se vrate vjeri ističući da je vjera džihad na Allahovom putu i da nisu pred Allahom isti oni koji se bore i oni koji sjede.

Podsjetimo, pojedini mediji su nedavno objavili da je u BiH sve više pripadnika vehabijskog pokreta koji dolaze s namjerom da angažuju "džihadiste" za rat u Siriji. U BiH ulaze nelegalno, a angažuju vehabije iz BiH, sa Sandžaka i iz Kosova.

kako je nedavno objavljeno, većina "ratnika" iz BiH su dio zloglasnog fronta Al-Nusra, kojeg Sjedinjene Američke Države povezuju sa terorističkom organizacijom Al Kaida.