Uz distancu
68

Najmlađi Mostarci i Mostarke ispunili gradske ulice, parkove i trgove

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Mostarske ulice, parkovi i trgovi danas su bili ispunjeni djecom i mladima koji su nakon više od mjesec dan izašli iz svojih domova i uživali u sunčanom danu.

Šetnja, trčanje, bicikliranje, rolanje, branje cvijeća u gradskom parku i fotografiranje na Starom mostu su samo su neke od aktivnosti kojim su mladi Mostarci i Mostarke danas ispunili dan.

No , unatoč slobodi kretanja koja im je danas na raspolaganju do 14 do 20 sati vidljivo je kako roditelji sa svojom djecom, kao i mladi ipak nastoje držati socijalnu distancu.

Tako su ispod Starog mosta bile vidljive manje grupe mladih koji uživaju u sunčanom danu, uz čavrljanje i fotografiranje, a roditelji koje smo zatekli u šetnji sa svojom djecom kažu nam kako je ovo bio dan iščekivanja.

''Jutros u 7 sati sin je ustao sav uzbuđen i odmah se počeo spremati za izlazak iako je znao da to može biti tek u 14 sati'', kazala nam je jedan majka koju smo sreli na Starom mostu.

Roditelji koje smo zatekli u gradskom parku također govore kako je u njihovom domovima od ranih jutarnjih sati bilo uzbudljivo spremanje za izlazak koji se čekao više od mjesec dana.

'Ne idemo kući do 20 sati. Iako smo se već umorili od hodanja ne idemo doma, jer znamo da za novi izlazak treba čekati utorak u 14 sati'', kazao nam je jedan par u gradskom parku dok sa svojim mališanima odmara u prirodni obasjanoj suncem i posutom proljetnim cvijećem.