Bogato iskustvo
184

Meliha Bašić imenovana za v.d. dekana Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

A. Ku.
Foto: Screenshot/FTV
Foto: Screenshot/FTV
Profesorica Meliha Bašić imenovana je za v.d. dekana Ekonomskog fakulteta UNSA, potvrdila je za Klix.ba Lejla Sinanović, glasnogovornica ove ustanove.
Bašić je preuzela dužnost v.d. dekana ove visokoobrazovne ustanove nakon što je dosadašnja dekanesa Jasmina Selimović imenovana za guvernerku Centralne Banke Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi u njenom CV-u, Bašić je bila angažovana kao ispitivač ovlašten od Komisije za računovodstvo i reviziju BiH za certificiranje samostalnih računovođa i ovlaštenih revizora te kao ispitivač za ovlaštene sudske vještake u Ministarstvu pravde FBiH.

Osnivačica je Centra za forenzičko računovodstvo i predsjednica Akademskog udruženja internih revizora u BiH.

Na Ekonomskom fakultetu UNSA predaje na Katedri za računovodstvo i reviziju te je obavljala dužnost prodekana za finansije.

"Znanje iz računovodstva i revizije omogućava da se poslovni događaji pretvore u brojeve, ali i da se iz datih brojeva razumiju poslovni događaji iz kojih su nastali, da se otkriju potencijalne prevare i da se predvidi poslovna budućnost. Bez ovog znanja ni u jednoj oblasti poslovanja, pa ni u svakodnevnom životu, ne možete postići visok nivo uspješnosti", navela je Bašić.