Javljanje uživo
909

Konaković: Podnio sam krivičnu prijavu, nije ovo "Kum" da se zavrtanjem ruke izabere Skaka

M. G.
Konaković: Jako je važno da javnost zna sa kakvom se mi to kriminalnom hobotnicom i dalje borimo
Konaković: Jako je važno da javnost zna sa kakvom se mi to kriminalnom hobotnicom i dalje borimo
Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković obratio se večeras u videprijenosu uživo, povodom današnjih dešavanja u Gradskom vijeću Sarajeva.

Kako je rekao Konaković, Abdulah Skaka i Ibrahim Hadžibajrić na tajnom glasanju na čelo Gradskog vijeća pokušali su dovesti Srđana Srdića sa ciljem rušenja Bogića Bogićevića za gradonačelnika Grada Sarajeva.

Konaković je zato, kako kaže, u poslijepodnevnim satima, u ime gradske koalicije, lično je podnio krivičnu prijavu protiv Ibrahima Hadžibajrića i Abdulaha Skake.

"Naveo sam niz dokaza o nezapamćenom pritisku na gradske vijećnike. Jako je važno da javnost zna sa kakvom se mi to kriminalnom hobotnicom i dalje borimo. Identičan je scenarij "Asim". Skaka očekivano, ali Hadžibajrić iznenađujuće. Međutim, potcjenili su gradske vijećnike koji imaju hrabrosti da govore o direktnim pritiscima i pozivima Abdulaha Skake i koji će s gnušanjem odbiti sve njihove prijedloge. Nećmo gledati isti epilog da neko kao u "Kumu" zavrće ruke i da se izabere Skaka, to vam obećavam.

Dodao je da je ova većina danas predložila Srđana Srdića za predsjedavajućeg kojeg je, kako kaže Konaković, NIP isključio zbog sumnje u kupovinu glasova.

"Nažalost, on je bio jedna od mojih grešaka i to priznajem. On mi je lično priznao da ima obavezu prema Skaki jer je zaposlen u njegovom mandatu u preduzeće kojim rukovodi Grad. Jasmin Ademović, kojeg smo mi predložili ima master na Grenoblu i sin je dobitnika Zlatne policijske značke i Zlatnog ljiljana, rekao je u svom javaljanju uživo Konaković.