BiH
196

Kako stranci vide našu zemlju: Videorazglednica iz Bosne i Hercegovine

Klix.ba
Zahariz Khuzaimah, putujući fotograf i pustolov iz Malezije koji biciklom putuje svijetom, nedavno je posjetio Bosnu i Hercegovinu.

U toku svoje dvosedmične posjete našoj zemlji Zahariz je napravio seriju predivnih fotografija, snimio je film o životu u Cazinu, a ovaj put nam donosi još jedan uradak - videorazglednicu iz Bosne i Hercegovine u kojoj možete vidjeti snimke iz Sarajeva, Mostara, Jajca, Bihaća, Cazina i drugih mjesta.

"Prije posjete nekoj zemlji preferiram da ne pravim nikakve planove niti istraživanja, nemam nikakva očekivanja i volim da se iznenadim. Ipak, moja kratka posjeta BiH ispala je odlično. Vidio sam toliko mnogo predivnih mjesta, zanimljivog historijskog znamenja, prijateljski nastrojenih i iskrenih ljudi, a hrana je veoma dobra i jeftina", kazao nam je Zahariz.

Od 2010. godine Zahariz je na biciklu proputovao više od 20.000 kilometara, a posjetio je Kinu, Mongoliju, Kazahstan, Kirgistan, Island, Škotsku, Švedsku i Norvešku.

Ovom fotografu se Bosna i Hercegovina mnogo dopala, a u nedavnom razgovoru za Klix.ba je kazao kako BiH namjerava posjetiti u proljeće naredne godine, kada planira snimiti film o našoj zemlji.