Komentari (305)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba govna na biro pa nek protestuju
pa jel mi zivimo u istoj zemlji, kru te yebo??? :DD
treba im prirediti jedan lijep degenek. pa da imaju razloga kukati. ahihihihi.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
grom hin ne ubijo pa to je mlogo
NJIMA JE TO MALO OČEKUJU POVIŠICE, SNOBOVI
"Malo je to, valja djecu školovati u Švicarskoj, ići na ljetovanja po egzotičnim lokacijama, trošiti na gluposti..." Pa nisu im plate 10,000KM nego 1600-2000KM. kakva svicarska kakve pm...
Ponašaju se kao da su vlasnici elektroprivrede a sve nehl***vići štelom zaposleni. Po osam ih u jednoj kancelariji.
Ovo je totalna glupost, od samog Premijera, pa tako i od novinara Klixa. Ja bih se prvo informisao pa onda pisao text. Znate li vi da od 100 zaposlenih u rudniku, 30 su rudari! Dnevnica u Elektroprivredi je 25KM
Gradjani vec placaju loše zakone i tu je suština problema!!! Hitno novi zakon o radu da se viškovi smanje, hitnoooooo!!!!!!!!!!!!!!!
Boli ih k. prevarili su vecinu rudnika da udju u koncern.Sad kad reknu narovi mi ovoliko uglja hocu da ga spalim treba mi struja, rudar jado ima da rovi i da šuti i da govori dobro je, nemoj mi i ovo plate uzet. A ne zna da bez njega nema ni EP ni rudnika niti struje.
Izbacuju stolice a ubacuju sečije da ih se može više nagurati u kancelarije!
Stvari u EP, BH Telekomu i drugim kravama muzarama uslužbenaca javnog sektora se nikad neće promijeniti. Zašto bi netko testerisao granu na kojoj sjedi on i njegovi bližnji, pa nije toliko lud. To što mi piskaramo ovdje još koji dan kada se zaboravi sve ovo i ovi ljudi nastave živjeti kao do sada ništa neće promijeniti. Većina vas ne bi ni da se promijeni jer imate neku nadu, da možda jednog dana i vi bude pod sisama te muzare. Na svijetu je 99 % siromašnih i jedan posto bogatih koji vladaju i imaju sve "osim" demokratske volje ljudi. Međutim ovih 99% se nada, da će možda jednoga dana preći a onu stranu obale i trpi sve ovo što se dešava.
vratite nam lijepi socijalizam kad su svi imali podjednako, kad je bila samo jdna stranka-partija, kad su svi radili , kad nisi mogao kupiti diplomu ili posao
Čistokrvni si SDP-ista
Socijačlizam nam je ovo i dao....ovo je faza socijalizma ka tranziciji
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Naravno ubiru pare na osnovu nas, a jadni rudari crkavaju mater vam
Samo svađaju narod.Zavadi pa vladaj.Umjesto da ostatku podižu plate pa da se poravnaju oni okreću jedne protiv drugih.Začudo,nisu spominjali plate i privilegije zaposlenika državnih službi,njih bar 50-tak hiljada.
doci ce i oni na red jer se nema vise gdje uzimati. Na leđima ovog osiromasenog naroda je napravljena klasa koju vise narod ne moze izdrzati.
zaista sam misljenja da drzani aparat gusi prosperitet bih. pogotovo mi se povraca od lezihljebovica. ali vidim da je raja na klixu u fazonu nek komsiji crkne krava. kad je meni bijedna plata, da Bog da i tebi bila? mi bi svi (pocevsi od mene) trrbali na ulice i traziti povecanje zakonskog minimalca na bar 750 KM. ja radim u privatn sektoru za 700KM, A inzinjer sam. plata od 1500 KM BI trebala biti normalna plata, e za to se trebamo boriti.
Los je to pristup. Treba se boriti da se vise kapitala takmici za radnu snagu. Samo tako ce dohoci i standard rasti. Takvi postupci bi samo otezali privlačenje kapitala.
od čega će ti dići platu,vidiš da su privatne firme i firmice ugušili nametima, plaćaju vršno opterećenje el.mreže radili ili neradili 14.5KM po KW, a strane firme radile pod povoljnijim uslovima dok je para bilo,a sad bježe i ostavljaju dugove
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Radim - 50 % jeftinije! A hoće poskupljenje struje! Sve sami lezihljebovici... Sve rastjerati
Neka ima i ovakvih. Da je i nama ovako. Makar nam popravljaju prosjek. Nisu problem oni koji imaju nego oni koji nemaju.
Gospoda iz upravnih odbora el privrede,bh telecoma su prije 10-tak godina sistematizacjom radnih mjesta napravili velike razlike u platnim razredima.Tako jedan šef sluzbe ili odjeljenja ima 3 i vise puta vecu platu recimo od radnika tehničara a o direktorima i clanovima upr. odbora da i ne govorimo.1600km san je mnogih koji tamo rade a upravo na njima sav posao odrzavanja postrojenja remonti,intervencije.
OTKAZ ELEKTROPRIVREDA
Elektro privreda sav dobitak potrosi na svoje radnike fol posluju u gubitku, nema ih nigdje da budu sponzori kulturno sporski manifestacija,ako cemo relano vise koristi imamo od telekoma pogledaj te na tv-u samo koliko se pojavljuje telekom a koliko elektro privreda.
To je pranje para od koje koristi ima stranka koja upravlja telecomom a ne građani
Tanak si ti da to skontas iako je jednostavno👊 P&P
PRIKAŽI ODGOVORE (1)