Reakcija na tekst
81

Đemila Gabriel o poređenju Neuma i Monte Carla: Rekla sam da bih radila 12 mjeseci bez naknade

R. D.
Đemila Gabriel
Đemila Gabriel
Đemila Gabriel reagovala je na tekst objavljen na našem portalu 3. augusta naslovljen "Druga strana turističke priče: Neum još nije postao Monte Carlo, a kada će ne znamo" te kaže kako su u njemu iznesene nepotpune informacije.
"U samom lidu objavljenog teksta se spominje moje ime, navodi bivša titula nekadašnje počasne konzulice BiH u NSW, dovodeći me u kontekst sa strankom SDA, u smislu predizbornog skupa održanog u Neumu, kada se sam se osvrnula na neosporiv potencijal jedinog bh. grada na moru", piše ona.

Ono što je autor ovog teksta izostavio, slučajno ili namjerno, dodaje, jeste veoma bitnan pasus, a glasi "radit ću 12 mjeseci bez ikakve novčane nadoknade i garantujem da ću od Neuma napraviti Monte Carlo. Grad će od turizma živjeti cijelu godinu. Otvorit ćemo nova radna mjesta i donijeti investicije".

"Autor članka je na krajnje maliciozan način izuvukao iz konteksta cijeli govor, zapravo nije se ni osrvnuo na suštinu, već je moje ime, ugled i čast, koje gradim tri decenije, izvrgnuo podsmijehu. Ostali portali, očito se vodeći clickbaitom, prenijeli su članak. Smatram vas jedinim odgovornim. Zar je novinarstvo na ovo spalo? Zar se ne vodite zlatnim pravilima istinitog i pravovremenog prenošenja informacija? Zar je bitniji senzacionalistički naslov i sadržaj teksta", kaže ona.

Umjesto da zajedno širimo pozitivne priče o, ponavljam i podvlačim, jedinom bh. gradu na moru, dodaje, koji zaista ima ogroman potencijal da postane atraktivna turistička destinacija, primamljiva investitorima, turistima, vaša medijska ekipa ga naziva "kasabom" - sramotno.

"Ukoliko već osjećate potrebu preispitati ono što javno kažem, budite slobodni da me kontaktirate, vrlo rado ću odgovoriti na sva vaša pitanja. Imajući u vidu sve navedeno, a u cilju pravovremenog i objektivnog informisanja javnosti i poštivanja prava na novinraski stav, zasnovan na argumentima i činjenicama, navode u ovom članku u cijelosti demantujem, odbacujem kao neosnovane i zlonamjerne", zaključuje ona.