Nogometnim klubovima
19

U novim Mozzart dresovima nižu pobjede širom zemlje: Oprema otišla u Gradišku, Kalesiju i Doboj

Nova Mozzart oprema za tri kluba iz BiH
FK Mladost Kikači
U novim Mozzart dresovima brojne nogometne ekipe širom naše zemlje nastavljaju nizati uspjehe. Dok oni vrijedno treniraju i bore se za bodove na utakmicama, regionalni lider u priređivanju igara na sreću nastavlja da ih podržava donacijama sportske opreme.

Ovog puta, po dvije garniture dresova sa znakom "M" stigle su na adrese klubova iz okoline Gradiške, Kalesije i Doboja.

Novoj opremi obradovali su se nogometaši FK Ratar iz Stare Topole kod Gradiške, koja će iduće godine proslaviti pola vijeka kluba.

FK Ratar Stara Topola
FK Ratar Stara Topola

"Veoma nam je drago što imamo podršku kompanije Mozzart kojoj se zahvaljujemo na velikoj pomoći. Ovo je prvi put, tokom posljednje decenije, da nam je neko poklonio ovako kvalitetnu opremu i taj podsticaj nam mnogo znači", poručuje Bojan Babić, igrač i sekretar kluba.

Ambicije imaju i u FK Mladost Kikači iz okoline Kalesije. Novi Mozzart dresovi stigli su im kao sedmom timu na tabeli Druge lige Federacije BiH, a u njima se žele izboriti za status prvoligaša.

FK Mladost Kikači
FK Mladost Kikači

"Hvala kompaniji Mozzart na vrijednoj donaciji nove opreme koja će nam dobro doći u nastavku takmičenja. U novim dresovima cilj su nam nove pobjede", rekao je Muradif Smajić, predsjednik FK Mladost Kikači Kalesija.

U ovoj ekipi više od četiri decenije nižu uspjehe, među kojima su najveći ostvarili u sezoni 22/23. kada su bili drugi u svojoj ligi.

Nova oprema iz Mozzarta podsticaj je za nove uspjehe i timu FK Hajduk iz Kožuha kod Doboja.

FK Hajduk Kožuhe
FK Hajduk Kožuhe

Seniori Hajduka takmiče se u Regionalnoj ligi, grupa Centar, a plan im je da ostanu stabilan trećeligaš u godinama koje slijede. Najveći uspjeh im je osvajanje Kupa dobojske regije 1999. godine i takmičenje u Drugoj ligi Srpske.

"Podrška kompanije Mozzart sigurno puno znači u daljem radu i funkcionisanju kluba", poručuje Čedomir Gostić, predsjednik kluba.

A tradiciju podrške brojnim sportskim klubovima, kroz akciju "Novi dresovi za nove šampione", nastavljaju u kompaniji Mozzart.