Pojavila se u crnini
24

Sabalenka tri dana poslije samoubistva dečka pobijedila prijateljicu, zagrljaj je sve rekao

N. M.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka zaigrala je na WTA turniru u Miamiju tri dana nakon što joj je dečko Konstantin Kolcov izvršio samoubistvo.
Odmjerila je noćas Sabalenka snage s Paolom Badosom iz Španije i rutinski je savladala sa 6:4 i 6:3 po setovima za konačnih 2:0.

Inače, Badosa je najbolja Sabalenkina prijateljica, njihov meč trajao je sat i 24 minute, a Bjeloruskinja se plasirala u šesnaestinu finala turnira gdje je sada čeka okršaj sa Ukrajinkom Kalinjinom.

Nakon pobjede Sabalenke svi pričaju o njenom zagrljaju s Badosom po okončanju meča, a sam taj gest rekao je sve o situaciji u kojoj se nalazi. Inače, obje teniserke su nosile crnu opremu na ovom meču.

Podsjećamo, nezapamćena tragedija zadesila je Sabalenku po dolasku na turnir u Miami, pošto je 42-godišnji Kolcov, koji je na Floridu došao kako bi je bodrio, izvršio samoubistvo skokom s terase hotela u kojem je odsjeo.

Sabalenka se nakon svega oglasila i poručila da je s Kolcovom raskinula prije nego je on izvršio suicid, a očito je nakon svega smogla snage i da nastupi na ovom prestižnom turniru u Miamiju.

"Konstantinova smrt je nezamisliva tragedija i, uprkos tome što nismo više bili zajedno, moje srce je slomljeno. Molim vas, poštujte moju privatnost i privatnost njegove familije tokom ovih teških vremena", poručila je Sabalenka.

Inače, zanimljiva je i činjenica da je Sabalenkin meč protiv Badose odgađan četiri puta zbog nepovoljnih vremenskih uslova, ali na kraju je odigran oko ponoći s petka na subotu.