Iznenadio objavom
379

Novak Đoković čestitao 7533. "srpsku godinu", evo kojim se kalendarom vodio

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković svojim postupcima redovno privlači pažnju svjetske javnosti, a tako je bilo i danas kada je na Instagram plasirao zanimljivu objavu.
Đoković je putem Instagrama čestitao "7533. srpsku godinu", zbog čega su mnogi fanovi ostali u čudu, ali mediji u Srbiji pokušali su pojasniti da je Đoković aludirao na "stari srpski kalendar".

Navode da su se tim kalendarom njihovi preci vodili više od sedam milenija, a da se s korištenjem istog prestalo crkvinim usvajanjem Julijanskog te državnim usvajanjem Gregorijanskog kalendara.

Instagram story Đokovića
Instagram story Đokovića

Taj navodni kalendar za prvu godinu uzima pretpostavljeni kraj biblijskog potopa, oko 5.509. godine prije nove ere.

Očito se njim danas vodi i najbolji teniser svijeta Đoković, koji se trenutno sprema za nastup na Mastersu u Monte Carlu. Ovaj turnir je na rasporedu od sljedeće sedmice, a na njemu će srbijanski teniser tražiti povratak u pravu formu nakon lošeg početka sezone.

U aktuelnoj sezoni Đoković još uvijek nije osvojio nijedan turnir, nedavno je ispao na startu Mastersa u američkom Indian Wellsu, a prošle sedmice raskinuo je saradnju s trenerom Goranom Ivaniševićem.