18. Grand Slam titula
288

Đoković zabavljao publiku i nasmijavao Medvedeva tokom šampionskog govora

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Srbijanski teniser Novak Đoković pobjedom protiv Rusa Daniila Medvedeva osvojio je devetu titulu na Australian Openu, a nakon 18. Grand Slam titule u karijeri zahvalio se svima na podršci i čestitao organizatorima na svemu što su uradili.
Đoković je slavio rezultatom 3:0 u setovima (7:5, 6:2, 6:2), a sve prisutne nasmijao je izjavom da ga Medvedev više ne zove da treniraju zajedno.

"Hvala vam puno svima. Želio bih da se zahvalim Medvedevu na divnim riječima, ti si odličan momak i opet si to pokazao. Nekad smo se više družili i više trenirali u Monacu, ali me u posljednjih nekoliko godina više ne zoveš", rekao je Đoković.

"Volim Daniila kao osobu, a on je na terenu jedan od najtežih protivnika s kojima sam se susreo. Pitanje je samo kada ćeš osvojiti Grand Slam, ali ako nije problem volio bih da sačekaš još nekoliko godina", rekao je Đoković i još jednom nasmijao sve prisutne.

Za kraj, Đoković se zahvalio svom timu, svojoj porodici i ljudima koji mu pružaju podršku te je rekao da je put u Australiju bio izuzetno izazovan za njega.

"Želim se zahvaliti svom timu, svojim roditeljima, supruzi, djeci i ljudima koji mi pružaju podršku. Za mene je ovo bio težak put, posebno nekoliko posljednjih nedjelja. Hvala vam svima zbog energije i podrške koju mu dajete. Imao puno emocija, posebno ove godine kada sam dolazio, a na kraju sam povukao liniju i mogu reći da je turnir bio uspješan i čestitati organizatorima jer je bilo izazovno na više nivoa. Oni moraju biti ponosni na sebe, dozvolili su nam da dođemo i hvala vam što ste omogućili da se ovaj turnir desi. Želim izjaviti i ljubav prema Rod Laver Areni, ljubav se nastavlja...", izjavio je Đoković.

Đoković je na ovaj način odbranio naslov iz prošle godine i došao do devete Grand Slam titule u Melburnu, a ni nakon ovog meča prvi teniser svijeta nije izgubio finale u Rod Laver Areni.

Ovo je za srbijanskog tenisera 18. Grand Slam titula koja ga je približila Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu koji imaju po 20 naslova.