Imala je sreće u žrijebu
73

Muzaferija sutrašnju utrku u Val di Fassi kreće sa 24. startne pozicije

E. B.
Elvedina Muzaferija
Elvedina Muzaferija
Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija će sutrašnju superveleslalomsku utrku u Val di Fassi krenuti sa 24. startne pozicije.

Muzaferija je danas trebala kao 25. startati superveleslalomsku utrku u Val di Fassi, no ona je otkazana, a na današnjem žrijebu za sutrašnju utrku je dobila startni broj 24.

Muzaferija je bila u trećem jakosnom šeširu i mogla je dobiti brojeve od 21 do 31, a na kraju je imala sreće.

Inače, što niži startni broj takmičarke imaju, to imaju bolje šanse za dobar plasman s obzirom da se staza "troši" i takmičarke sa visokim startnim brojevima često skijaju u neidealnim uslovima.

No, ono što zabrinjava Muzaferiju je to što je i sutrašnja utrka pod znakom pitanja. Organizatori su naveli kako će učiniti sve da osposobe stazu, no da li će uspjeti, saznat će se do sutra ujutro.

Naime, poslije Fal di Fasse, Muzaferija će nastupiti još samo u norveškom Kvitfjellu u spustu i superveleslalomu, nakon čega će znati da li će nastupiti na završnici sezone u austrijskom Saalbachu.

Podsjetimo, samo 25 najboljih skijaša i skijašica u poretku svake od disciplina te skijaši s više od 500 bodova u ukupnom poretku imaju pravo nastupa u krunskom finalu FIS Svjetskog kupa. Kako je bh. skijašica trenutno na 29. mjestu u disciplini superveleslaloma, morat će sutra, ali i u Kvitfjellu napraviti dobar rezultat kako bi se domogla finala u Saalbachu.

Sutrašnja utrka bi trebala početi u 11 sati, a direktan televizijski prijenos je osiguran na Eurosportu.