Najbolja bh. skijašica
632

Muzaferija nakon novog blistavog nastupa: Iako sam iz BiH, pokazala sam da možemo u vrh

N. K.
Elvedina Muzaferija (Foto: Screenshot)
Elvedina Muzaferija (Foto: Screenshot)
Bh. skijašica Elvedina Muzaferija bila je prezadovoljan nakon što je osvojila deveto mjesto u superveleslalomu koji se u okviru Svjetskog kupa vozio u norveškom Kvitfjellu.
"Veoma sam sretna. Nažalost utrka spusta je otkazana, ali ovo je meni dobro došlo da imam priliku da se kvalifikujem za finale u Super G-iju. Trka je bila dobra. Trenutno sam 24. u ukupnom poretku Super G-iju. Imamo i sutra utrku i nadam se da ću imati dobar plasman i ići u Saalbach. Nije bilo tako lako, bila sam na ovoj stazi samo prošle godine i bila sam veoma spora. Stazu ne poznajem, kao druge staze u Svjetskom kupu. Moja samopouzdanje je na veoma viskom nivou i bilo gdje sam mogu skijati veoma dobro i brzo", rekla je Elvedina odmah nakon utrke.

Muzaferija je danas ostvarila još jedan odličan rezultat i s vremenom 1:34.61 ostvarila najbolji plasman u ovoj disciplini u Svjetskom kupu.

"Drago mi je da sam pokazala, iako sam iz Bosne i Hercegovine, da mogu napraviti veoma dobar rezultat. Top 10 i Top 5 u Svjetskom kupu. Mislim da je ovo samo početak karijere. Nadam se i da će se Svjetski kup ponovo vratiti u BiH. Organizovali smo veoma dobro Evropa kup prošle godine. Mislim da će trebati još nekoliko godina da se Svjetski kup vrati u BiH", poručila je.

Podsjetimo, s novih 29 bodova Muzaferija je došla do 24. pozicije u ukupnom poretku superveleslaloma i trenutno ima plasman u finale koje je na rasporedu 22. marta u Saalbachu.

Elvedina je već izborila učešće u finalu u disciplini spust, a ta utka je na rasporedu 23. marta.