Napokon suze radosnice
68

Lara Gut-Behrami je konačno uspjela: Od teških povreda do olimpijskog zlata

N. K.
Lara Gut-Behrami (Foto: EPA-EFE)
Lara Gut-Behrami (Foto: EPA-EFE)
Švicarska skijašica Lara Gut-Behrami (30) danas je napokon uspjela svojoj impresivnoj karijeri dodati zlatnu olimpijsku medalju koju je osvojila u superveleslalomu, disciplini u kojoj je i svjetska prvakinja.

Supruga poznatog nogometaša rođenog u Kosovskoj Mitrovici Valona Behramija uspjela je ostvariti najbrže vrijeme nakon dvije utrke i osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Lari je ovo treće olimpijsko odličje nakon što je prethodno osvojila dvije bronze.

"Bila sam nervoznija u cilju nego na startu. Ne može se tek tako zanemariti ono što mi se dogodilo u Sočiju i Pjongčangu. Osim toga, nisam bila uvjerena da sam skijala najbolje što mogu, ali na kraju nije moglo da se završi bolje nakon godine s mnogo povreda", rekla je Lara koja je od 2018. godine u braku s Valonom.

Prije šest godina postala je ukupna pobjednica u Svjetskom kupu, ali na Svjetskom prvenstvu godinu dana kasnije popucali su joj križni ligamenti koljena. Ističe da joj je tada najviše pomoglo što je upoznala nogometaša Behramija.

Na kraju je gorke suze nakon teških povreda zamijenila suzama radosnicama.

"Svi smo plakali. Tata sa mnom u cilju, suprug i mama kod kuće. I ja naravno. Ovo zlato ne doživljavam kao nagradu za teške trenutke, nego kao nagradu što sam se uvijek borila. Ponosna sam", poručila je Lara nakon pobjede.

Inače, Lara Gut-Behrami ima čak osam medalja sa svjetskih prvenstava.