Otputovao u Zagreb
38

Hrvatski rukometaš Halil Jaganjac zadobio potres mozga protiv Srbije i vratio se u Zagreb

D. P.
Jaganjac u duelu protiv Srbije (Foto: EPA-EFE)
Jaganjac u duelu protiv Srbije (Foto: EPA-EFE)
Talentovani hrvatski rukometaš Halil Jaganjac zadobio je potres mozga i za njega je Evropsko prvenstvo završeno.
Jaganjac (23) je u duelu drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva protiv Srbije zaradio žestok udarac u glavu. To je prouzrokovalo potres mozga nakon čega se vratio u Zagreb na dodatne pretrage.

S obzirom na to da je u pitanju povreda glave, za Jaganjca je Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj završena priča.

U Hrvatskom rukometnom savezu ne smiju rizikovati s povratkom Jaganjca na teren jer je 2019. godine doživio stravičnu povredu. Tada mu je pukla čeona kost u glavi.

Tada je Jaganjac još gore prošao pošto ga je igrač Vardara Sikošek Pelkoga slučajno udario laktom u glavu i pukla je čeona kost, jedna od najjačih u ljudskom organizmu.

Tom prilikom morao je odraditi operaciju i u glavu su mu ugrađeni željezni stapleri. Operacija je obavljena preko tjemena, a zbog čelične mrežice koja mu je ugrađena, iz HRS-a ne smiju rizikovati i Jaganjac je vraćen u Zagreb.

Inače, rođeni Riječanin, čiji su roditelji iz Bosne i Hercegovine, prošle godine se oglasio o svom reprezentativnom statusu i poručio da ga niko nije kontaktirao iz Rukometnog saveza BiH.

"Roditelji su mi iz BiH, ali nikada me niko od tamo nije zvao niti išta nudio. I to je u neku ruku moja domovina, ali rođen sam ovdje, moje djetinjstvo bilo je 'kaubojsko', rastao sam uz naše rukometaše. Sve što sam u životu vidio ili radio vezano je za Hrvatsku i nema veće časti i zadovoljstva od prilike da predstavljaš Hrvatsku u bilo kojem smislu. To je posebna ljubav i nikad ne bih mogao nastupati za bilo koga osim za Hrvatsku", rekao je svojevremeno Jaganjac za 24sata.hr.