Najbolji rukometaš BiH
7

Burić: Došlo je do zasićenja između Šumana i igrača, potrebna nam je Obrvanova čvrsta ruka

E. B.
Benjamin Burić
Benjamin Burić
Benjamin Burić je u vrhunskoj formi i bit će glavna uzdanica reprezentacije Bosne i Hercegovine u odlučujućim susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.
Burić kaže kako je promjena selektora uoči dvomeča sa Austrijom i duela s Njemačkom bila neophodna.

"Novom selektoru Ivici Obrvanu želim sreću i što više pobjeda na klupi reprezentacije. Došlo je do zasićenja između igrača i Bilala Šumana, pa je Rukometni savez BiH morao djelovati i izabrati novog selektora. Obrvan je dobar izbor jer mi trebamo čvrstu ruku na klupi reprezentacije. On je stara garda jugoslovenskih trenera, možda nam to pomogne u budućnosti. On dolazi na najgoru utakmicu za nas, to je Austrija koju moramo pobijediti. Vidjet ćemo hoće li biti ova promjena selektora biti uspješna, a svi se nadamo da hoće", poručio je najbolji rukometaš BiH u ovom trenutku.

Burić je sinoć protiv PSG-a u Ligi prvaka imao 16 odbrana i proglašen je za najboljeg igrača utakmice kojeg je njegov Flensburg dobio rezultatom 28:27.

"Imamo dobru ekipu i ciljevi su da odemo na Final Four Lige prvaka i da osvojimo titulu u Bundesligi. Za sada nam dobro ide, nadao se da ćemo nastaviti sa dobrim partijama", poručuje Burić koji je u izboru portala handball-planet.com proglašen za drugog golmana svijeta.

"Znači mi što sam bio odmah iza Niklasa Landina. Mnogo sam ponosan na svoj rad, ovo priznanje mi mnogo znači i predstavlja mi veliki podstrijek za budućnost. Ja sam za sada zadovoljan sezonom, ima još mnogo toga da se igra, vidjet ćemo u junu da li sam u potpunosti zadovoljan", rekao je Burić.