Brojni problemi
93

Obrvan: Doživjeli smo masakr, ovo Evropsko prvenstvo ništa nam nije značilo

H. H.
Obrvan je čestitao igračima na angažmanu i borbenosti (Foto: I. Š./Klix.ba)
Obrvan je čestitao igračima na angažmanu i borbenosti (Foto: I. Š./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Španije sa 28:24 u susretu trećeg kola Evropskog prvenstva u Bratislavi, a nakon susreta selektor Ivica Obrvan je oštro je poručio da je naš tim doživio pravi masakr s izostancima.

Naš tim je šampionat okončao s tri poraza, iako smo danas protiv Španije odigrali vrlo dobru utakmicu.

"Igrali smo protiv jedne od najboljih svjetskih reprezentacija. Čestitao bih svojim igračima na sjajnom angažmanu i borbenosti. Veći dio utakmice smo vodili, ali nam je na kraju falilo znanja i Španija je to iskoristila", kazao je Obrvan, osvrnuvši se na cijelo prvenstvo:

"Tek je ovo mučenje prošlo ovo. Ovo je jedno Evropsko prvenstvo koje nama ništa nije značilo ni poslužilo, zbog ove situacije koja se odvijala. Odigrali smo u sastavu kakvom smo morali igrati i slično se mogla završiti utakmica sa Češkom, kao i ova. Vidjelo se da su nam nedostajale dvije utakmice sa Hrvatskom koje bi nam poslužile kao uvod. Doživjeli smo masakr na prvenstvu po pitanju pozicija i to se nikome nije desilo od drugih reprezentacija i nadam se da se neće ovakvo Evropsko prvenstvo nikada ponoviti. Pojedine reprezentacije u "kamionima" dovoze igrače kako bi imali dovoljno igrača za utakmice", rekao je hrvatski stručnjak.

Rukometašima BiH u narednom periodu slijede pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a još nije poznato da li će Obrvan ostati na mjestu selektora.